1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Dizi çekiminde kullanılan araçta bomba paniği!

Şişli’de bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan ve Mısır’da yayınlanan bir dizinin İstanbul’daki çekimlerinde kullanılan polis aracı görünümündeki otomobil, "bombalı" şüphesiyle uzman ekiplerce fünye kullanılarak etkisiz hale getirilmek istendi.

Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy’deki Cevahir alışveriş merkezinin otoparkına, polis aracı görünümünde hazırlanmış bir aracın park edilmesinden bir süre sonra iş yerinin güvenlik görevlileri, aracın park süresinin geçtiği gerekçesiyle olayı polise bildirdi.

Polislerce yapılan incelemede, polis aracı görünümündeki plakasız otomobilin emniyet teşkilatına ait olmaması, sahibinin ortada görünmemesi ve bırakıldığı yer dikkate alınarak içinde patlayıcı olabileceği şüphesiyle uzman ekipler çağrıldı.

Bomba uzmanları da içinde bomba ya da patlayıcı olabileceğinden şüphelendikleri aracın camını kırarak, içine fünye yerleştirip etkisiz hale getirmek istedi.

Bu sırada, arkadaşı Metin Dindar ile otoparka gelerek otomobilin yanında polislerin olduğunu gören dizinin prodüksiyon sorumlusu Emre Muslu, aracı otoparka kendisinin park ettiğini söyledi. Muslu’nun, otomobilin polis aracı olmadığını ve Mısır’da halen devam eden bir dizinin İstanbul’daki çekimlerinde kullanılan araçlardan biri olduğunu beyan etmesi üzerine, uzman ekipler yaptıkları işlemi durdurdu.
Durumun anlaşılmasının ardından otomobili çekiciyle otoparktan kaldıran polis, Muslu ile Dindar’ı da ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü. Araç ise başka bir otoparka çekildi.

Polis merkezine girerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muslu, olayın tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek, "Otoparkta çekim için polis otosuna benzetilmiş bir araç bıraktık, bu da yanlış anlaşıldı. Gerekli araştırmadan sonra bir soruna rastlanmadı" dedi.

Muslu ve Dindar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Polisin, yaptığı araştırmada gerçek plakasının 34 DF 1489 olduğunu belirlediği otomobili, trafikten men ettiği bildirildi.
milliyet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 11:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kerem IP: 88.233.182.xxx Tarih : 27.07.2007 11:28:45
Ne güzel İstanbul beeee. Ya o bomba gerçek olsaydı. Yazıklar olsun İstanbulda yaşamak bu kadar mı ucuz.