6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

DLA Piper İstanbul'da ofis açıyor

DLA PIPER ANKARA VE İSTANBUL'DA OFİS AÇIYOR

Uluslararası hukuk firması DLA Piper, İstanbul ve Ankara'da ofis açarak gelişmekte olan pazar yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. 6 Türk avukat da DLA Piper International'a ortak oluyor.

DLA Piper, Türkiye'de iş yapan ve sayıları giderek artan müşterilerine hizmet vermek amacıyla İstanbul Barosu'nun izni kapsamında yeni bir ofis açmakta olduğunu açıkladı. Açılış toplantısına Türkiye'nin önde gelen hukuk bürolarından 46 avukatla geniş kapsamlı hukuk danışmanlığı ve avukatlık hizmeti veren Yüksek Karkın Küçük (YKK) Avukatlık Ortaklığı'na mensup 6 Türk ortak avukatında yine İstanbul Barosu'nun izni çerçevesinde DLA Piper İnternational'ın ortağı olacağı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak

Çırağan Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DLA Piper Eş Ceo'su Sir Nigel Knowles ile ABD eski Ankara Büyükelçisi ve DLA Piper Baş Danışmanı Marc Grossman'ın yanı sıra YYK'nın yönetici ortakları Cüneyt Yüksel, Murat Karkın, Muharrem Küçük ile diğer ortakları Zeynep Ergun, Gökhan Gökçe ve Melek Yüksel katıldı.

Açılacak ofislerin 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacağı ifade edilirken, toplantıda konuşan DLA Piper Eş Ceo'su Sir Nigel Knowles, "Dünyanın bir numaralı iş dünyası ve birçok dalda hizmet veren hukuk şirketiyiz. Türkiye 17. büyük ekonomi, son 5 yıl içinde de 10 veya 12. sırada olacak. Biz küresel düzeyde iş dünyasına hizmet veriyoruz. Türkiye çok önemli bir coğrafyada. Bu nedenle Türkiye'de ofis açmayı düşündük. Hizmetlerimiz son derece geniş bir yelpazede. İşadamlarına, iş

dünyasına özel kamu olmak üzere tüm alanlarda hizmet veriyorum. Bünyemizde 3563 avukat, 38 ülkede 68 ofisimiz var. 2009 gelirimiz 2.262 milyar dolar. Amerika, İngiltere, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'da ofislerimiz var. Afrika'da da ilişkilerimiz var. Binin üzerinde ortağımız var. Enerji, bankacılık, otel ve eğlence sektöründe hizmet veriyoruz. En önemli özelliğimiz müşterimizin istekleri doğrultusunda onlara hizmet vermek" dedi.

Dünyanın odaklandığı bütün noktalara ulaşmak istediklerini kaydeden Knowles, "Bu yüzden de Türkiye'de olmalıyız. Çünkü 100 müşterimizin yüzde 58'inin Türkiye'de ofisleri var. 1 Haziran itibariyle Türkiye'de ofisimizi inşa edeceğiz. YKK'nın vizyonundan, liderliğinden çok etkilendik. Ortak hedefler doğrultusunda hareket edeceğiz. Dünyanın her yerinde firmalara hizmet sunmak istiyoruz. Aynı zamanda Türkiye'deki firmalarda başka ülkelerle anlaşma yapmak istiyorlarsa yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

DLA Piper Baş Danışmanı Marc Grossman ise DLA Piper'ın "küresel" kelimesinin tam karşılığı olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da faaliyet gösterecek olması müthiş bir olay. 2500 yıldan beri Türkiye yatırımların ve ticaretin kavşağı olmuştur. Türkiye'de DLA Piper'ın ofislerini genişletmesi çok anlamlı. DLA Piper, finans, teknoloji ve daha birçok dalda uzmanlık sahibi. Türkiye'deki faaliyetleri kapsamında ABD firmalarının Türkiye'de çalışmasını sağlamak ve Türk firmalarının ABD firmaları ile ilişkilerini

geliştirmek hedefimiz oldu. İlişkileri geliştirmenin en önemli yolu ticarettir. Türkiye G20 ülkelerinden bir tanesi. Burada ofis açtık, çünkü Türkiye'yi diğer yerlere ulaştırmak için bir kapı olarak görüyoruz DLA Piper burada ofis açarak Türkiye'nin parlak geleceğine olan inancını göstermiştir. Çünkü Türkiye artan bir ağırlığa sahip. 2013 yılında Türkiye ihracatında bir patlama bekleniyor. Bu yüzden de Türkiye'nin küresel ortaklara ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Grossman'ın açıklamalarının ardından ortaklığı nasıl değerlendirdiği sorulan Sir Nigel Knowles, "Dünya çapında bir numaralı Türk firması olmak yerel kültüre saygı duymakla oluyor. Küresel fırsatlar ve girdiler için en önemli şey yerel kültürdür. Biz bütün ortaklarımızı yerel ortaklardan seçiyoruz. İstanbul ve Ankara'da ofislerimiz olacak. Türkiye'deki başka coğrafi mecburiyeti artırmak için bir planlamamız yok. Ankara'nın devlet merkezi olması, İstanbul'un da ticari merkez olması iyi bir harman oluşturacak. Türkiye'de işler kötüye gider mi diye bir şüphemiz yok. Çünkü Türkiye gittikçe gelişen bir ülke. 5 yıl içinde de 10 veya 12. sırada olacak" dedi.

Grossman ise "Türkiye'nin G20'nin bir parçası olması DLA PIPER'in Türkiye'ye girmesini teyit etmektedir" ifadelerini kullandı.

DLA PIPER ANKARA VE İSTANBUL'DA OFİS AÇIYOR
DLA PIPER ANKARA VE İSTANBUL'DA OFİS AÇIYOR
DLA PIPER ANKARA VE İSTANBUL'DA OFİS AÇIYOR
DLA PIPER ANKARA VE İSTANBUL'DA OFİS AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:01:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 17:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?