30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Doğalgaz Sempozyumu için geri sayım

İGDAŞ tarafından iki yılda bir düzenlenen ve uluslararası doğalgaz sektörünü bir araya getiren INGAS 2009 - 3. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu, 9-10 Haziran 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Ülkemizde hızla gelişen doğalgaz sektörünün, en önemli ve geniş katılımlı organizasyonu olan Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu'nun (INGAS) bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor. Sempozyumda ülkemizden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, BOTAŞ ve TPAO gibi sektörün baş aktörleri olan kurumların yanı sıra, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İskoçya, Kanada gibi ülkelerden
sektörün önemli kurum ve kişileri bir araya gelecek. Türkiye'den ayrıca gaz dağıtım şirketleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları da sempozyumun katılımcıları arasında yer alıyor.
9-10 Haziran 2009 tarihlerinde Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'ta gerçekleştirilecek olan sempozyumda ülkemiz doğalgaz sektörünün içinde bulunduğu durum ve gelecek projeksiyonu gibi konuların yanı sıra, doğalgaz sektöründeki küresel gelişmeler, teknolojik yenilikler ve uluslararası işbirliği imkanları ele alınacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı ve İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, sempozyumun ülkemiz doğalgaz sektörünün gelişimine çok önemli katkılar sağladığını belirterek, "İki yılda bir gerçekleştirdiğimiz sempozyumlarda şirketimiz ve ülkemiz adına çok önemli kazanımlar elde ettik. Biz İGDAŞ olarak sempozyumlarla sağladığımız işbirliği ortamlarını çok iyi değerlendirdik. Birçok ülkeyle anlaşmalar sağladık, işbirlikleri gerçekleştirdik. 23 yıllık bilgi birikimimizi şirketimiz ve
ülkemiz için kazanca dönüştürdük. Şimdi daha yeni işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. INGAS 2009 - 3. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu tüm katılımcılar için çok önemli bir fırsat. INGAS artık ülkemizde ve dünyada sektörün en önemli organizasyonlarından biri haline geldi. Bu bakımdan INGAS Türkiye'nin yüz akıdır. Biz ülkemiz adına uluslararası bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.
İki gün sürecek olan sempozyumda toplam 8 oturum ve 2 yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Ayrıca son gün, "Doğal Gaz Yatırımlarının Finansmanı ve Sermaye Piyasaları" ve "Türkiye'deki Doğalgaz Sektörünün Mevcut Durumu ve Gelişimi" konulu 2 adet panel de gerçekleştirilecek.
Sempozyumun sektörün gelişimine ivme kazandırması ve yeni işbirliklerine ışık tutması bekleniyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?