3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Doğan Bahçelievler'de yaşatılacak

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden TFF Başkanı Hasan Doğan'ın ismini yapımı tamamlanmak üzere olan spor kompleksine verecekleri söyledi. 

Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Belediyemiz meclisince ittifakla alınan kararla, Bahçelievler'imizin sakini, Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan'ın ismi, yapımı tamamlanmak üzere olan 35 milyon YTL'lik spor kompleksine verilerek halkımızın gönlünde sonsuza kadar yaşatılacaktır. Çevre düzenlemeleriyle tamamlanmak üzere olan Spor Kompleksimiz artık Hasan Doğan Spor Salonu olarak hizmete girecektir" dedi. 

Bahçelievler Spor Kompleksinin 3191 m2 olacak olan bodrum katında; fitnes ve jimnastik salonu, Türk Hamamı jakuzi, buhar odası, sauna, dinlenme ve soğukluk soyunma odaları, wcler ve duşlar, havuz çanağı, havuz için denge tankı, havuz, makine dairesi personel için soyunma odaları da ısıtma merkezi ve 51 araçlık kapalı otopark bulunacak. 2320 m2 olarak projelendirilen zemin katta ise; Ulusal müsabakaların yapılabileceği yarı olimpik yüzme havuzu ve çok amaçlı spor salonu bulunacak. 

Kompleksin çok amaçlı Spor Salonu Bölümü'nde de, 4 ayrı takımın aynı anda kullanabileceği soyunma odaları, duş ve tuvaletler, 2 adet hakem odası, doktor ve doping kontrol odası bulunacak. Yan olimpik yüzme havuzu bölümünde, bay ve bayan soyunma odaları, duşlar, tuvaletler, özürlü tuvaletleri, ayrıca, bay-bayan eğitmen odaları, doktor odası, yönetici odaları bulunacak, Tribün katları 1929 m2 olup burada da, çok amaçlı spor salonunda 614 seyirci kapasiteli tribün ve radyo-tv yayın odası yer alacak. Yan olimpik yüzme havuzunda 407 seyirci kapasiteli tribün ve radyo-tv yayın odası yer alacak. Tribün aralarında ise büfe, kafeterya, çok amaçlı alan ve dinlenme alanları olacak. Spor Kompleksinin 7440 m2 toplam kullanım alanı bulunuyor. 

Öte yandan, toplam maliyeti yaklaşık 35 Milyon YTL'ye mal olacak 5 Yıldızlı Spor Kompleksi projesinin ileriki safhada başlayacak ikinci etabında ise 10 Bin seyirci kapasiteli kapalı tribünlü nizami futbol sahası, voleybol ve basketbol sahaları tenis kortları, yürüyüş ve koşu parkurları bulunacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEŞE IP: 194.29.214.xxx Tarih : 9.07.2008 13:58:43

kocaman bahçelievlerde bir tane düzgün havuz ve spor tesisi yok bi an önce tamamlanması için can atıyorum,lütfen belediye hızlı tutabilir mi b u projeyi