4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Doğubank da kriz mağduru

Bir dönem elektronik ürünlerin merkezi kabul edilen ancak teknoloji marketlerin rekabetine ayak uyduramayan Doğubank’ı son olarak kriz vurdu.

İş hanında AVM’lerde olduğu gibi kira indirimi yapıldı ancak 3 dükkan kepenk kapadı. 8 dükkanda da tasfiye işlemleri sürüyor.

Bir dönemin elektronik merkezi sayılan Doğubank’ta kepenkler kapanmaya başladı.

Elektronik marketlere karşı rekabet edemeyen, üstüne krizle yara alan esnaf ,Doğubank’tan kaçmaya başladı. Son haftalarda 3 işyerinin kapandığı Doğubank’ta 10 günde 8 dükkan daha kapanacak. Doğubank İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Demirdoğan, “Krizin boyutu genişledikçe bu sayı artacak. Biz de AVM’ler gibi kira indirimini denedik ama kimse durmak istemiyor” dedi.

50. kuruluş yılını buruk kutladıklarını belirten Demirdoğan, “Bundan 5-6 yıl öncesine kadar Doğubank, Türkiye’de en fazla tanınan iş merkeziydi. Son dönemde sayıları hızla artan elektronik marketler ile gözden düştü. Ulusal zincirler doğdu, uluslararası devler geldi. Bu da bizi bitirdi” diye konuştu.

8 katlı işhanında depolarla birlikte 482 dükkanın bulunduğu Doğubank’ta tüketici elektroniği yapan 300 dükkan yer alıyor. “Bu dükkanların sayısı giderek düşüyor” diyen Demirdoğan, “Asıl sıkıntı 2009’da olacak. Üyelerimiz kiralarını yenilemek istemiyor” dedi.

AVM’lerdeki gibi bir kira indirim görüşmesi bile ayarladıklarını söyleyen Demirdoğan, “Esnafın çoğu siftah yapmadan günü kapatıyor. Kiracılara mekan sahipleri tarafından ’İşinizi düzeltene kadar kiranızı indirelim’ teklifi geldi. Ancak rağbet görmedi” dedi.

‘Başbakana bile gideriz’

Özellikle beyaz eşya satışlarının sıfıra indiğini söyleyen Demirdoğan, şöyle devam etti: “Son dönemde tekno marketler zararı göze alarak, döviz kurunu sabitledi. Onların en büyük rakibi hâlâ biziz. Ancak giderlerimiz öylesine arttı ki, elektriğini dahi ödeyemez hale gelen işyerleri var. Kepenk indiren 3 üyemizden birisi manav dükkanı açtı, bir diğeri nalburculuk yapıyor. Buradan ayrılmaya hazırlananların sayısı artmasın diye bir otopark yapmaya karar verdik. Ayrıca üyelerimizle konuştuk ve reklam yapalım, dergi çıkaralım dedik. Umarım bu bizi kurtarır. Yoksa Başbakan’a çıkacağız.”

Krizle tüplü TV satışlarımız arttı

SON iki ayda satışların bıçak gibi kesildiğini hatırlatan Demirdoğan, “Geçen yıl Doğubank’ta pek satılmayan tüplü TV’lere ilgi arttı. Son günlerde 250 YTL civarında satılan 72 ekran tüplü TV’lere rağbet var” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 21:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?