30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin geleneksel hale getirdiği 'Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi'nin 3'üncüsü Taksim'de açıldı.

Kadın Koordinasyon Merkezi'nin katkılarıyla, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) işbirliğinde gerçekleştirilen "III. Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi" Taksim Meydanı'nda ziyarete açıldı.

Serginin açılışına Sergiye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Özdeyiş Topbaş, "Amacımız kadınımızın yanında olmak ve onlara destek olmak, kendi ayakları üzerinde durmaları için gerekli desteği vermek. Daima kadınımızın yanındayız. Çok önemli bir sergi. Kadının ayakta durmasını sağlarsak, tüm ailelerin ayakta durmasını sağlarız" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu ise kadınlarla birlikte büyük çalışma ve başarılara imza attıklarını ifade ederek, "Toplumuzu geliştireceksek, kadınların kalkınma projelerine entegre etmeden bunu yapamayız. Toplumu ayakta tutan kadınlardır. Kadınlar sudur ve suların olduğu yerde sevgi tohumları, güzellikler büyür. Buradaki ürünler o sevgilerin ürünleridir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise ülkelerin gücünün nüfusu ile değil, yetişmiş insan sayısı ile ölçüldüğünü belirterek, "Bizler ülkemizi kalkındırmak, dünyada söz sahibi yapmak istiyorsak, 7'den 70'e herkesin hep birlikte üretime katılması gerekiyor. Kadınların yaptığı el işleri ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. El emeğinin istihdama dönüştürülmesi yönetimlerin öncelikli görevleridir. Tüketen değil, üreten toplum olmak zorundayız. Kadınların nadide eserleri ile bir şekilde ekonomiye katkı sağlayacağız. İstanbul Türkiye'nin ekonomi ve kültür başkenti. Daha öncede organik tarımı destekleme adı altında Güneydoğu'ya katkı sağlamıştık. Şimdi de bu sergi ile katkı sağlıyoruz. 25-31 Mayıs arasında açık kalacak olan sergi tüm İstanbulluları ve iş kadınlarını bu sergiye bekliyorum" dedi.

Serginin açılışı için kurdele kesimi sırasında eskiden beri tanığı yaşlı bir kadını gören Başkan Topbaş, ismi Fikriye Ateş olduğu öğrenilen kadını yanına çağırdı. Serginin açışını yapması istenen yaşlı kadın, dua ettikten sonra kurdeleyi kesti.
Açılışın ardından Başkan Topbaş ve beraberindekiler sergiyi dolaştı. Bu sırada bir kadın Başkan Topbaş'a "Bıttım Sabunu" isimli bir sabun çeşidini göstererek "Saç dökülmesine iyi geliyor" dedi. Bunun üzerine Topbaş, "Biz biraz geç kaldık" şeklinde espri yaptı. Topbaş daha sonra basın mensuplarına Bıttım sabundan hediye etti. Topbaş, dolaştığı her stant çeşitli ürünler aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?