4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Doktor Frankenstein serbest bırakıldı

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINAN DR. YUSUF ERÇİN SÖNMEZ SERBEST BIRAKILDI

Kosova'da yasadışı organ nakli yaptığı iddiasıyla Interpol tarafından aranırken İstanbul'da yakalanıp adliyeye sevk edilen "Doktor Frankenstein" lakaplı Dr.Yusuf Erçin Sönmez, serbest bırakıldı.

1997'den bu yana yasadışı bir şekilde yoksulların böbreklerini satın alıp zenginlere büyük paralar karşılığı naklettiği öne sürülen ve Interpol tarafından aranan Dr. Sönmez, dün İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Sönmez, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra Maltepe'deki lüks villasına gelen Sönmez, gazetecilere açıklama yaptı. Dr. Yusuf Erçin Sönmez, "Hukuki süreç tecelli etti, serbest kaldım. O

kadar başka bir şey değil. Kosova'daki iddianame benim hakkımda değil, bir süreç hakkında. Zaten iddianame kabul edilmedi. Ben o iddianameye müdahil değilim. Uzman tanık pozisyonundayım. Hakkımda bir suç isnat edilmiş değil. İfade vermediğim için kırmızı bültenle aranıyordum. Kırmızı bültenle aranıyorsanız ifade vermeye gitmenizin de bir anlamı yok. Zaten ülke dışına çıkamazsınız. O yüzden pratik bir değeri de yok oraya gidip ifade vermenizin" dedi.

Sönmez, bir basın mensubunun, "Yasadışı organ nakli yapmakla suçlanıyorsunuz. Neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine de kendisine ait resmi internet sitesinde tüm bu soruların yanıtlarının yer aldığını söyledi. "Bir haksızlığa mı uğruyorsunuz" sorusuna ise Sönmez, "Önyargı olması için bilgide olması gerekir. Bilgi olmaz ise önyargıda olmaz, Bana soru soran sormaya niyetlenen kişilerin benimle ilgili ve süreçle ilgili bilgileri yok. O kadar ki bazen bu benim mesleğimle bile ilintili olabiliyor. Örneğin benim çok başarılı bir cerrah olduğum söyleniyor, nerden biliyorsunuz? Çok kötü bir insan olduğumu söylüyorsunuz, nerden biliyorsunuz? 'Frankenstein' deniyor, çok yanlış, çok hatalı. Bunu söyleyenler Dr. Frankenstein'ı tanımıyorlar. Bu yakıştırma beni karalamak için söyleniyor. Fakat Dr. Frankenstein zamanın bir bilim adamı. Yani eğer bunu bana yakıştırıyorlarsa ben kendimi hiç böyle bilmiyorum. Böyle bir bilgiye sahip değilim. Evim ve ofisim de basılmadı. Problem şurada benim işyerime gidiyorlar, ben orda yoktum, oraya bir davetiye gidiyor. Daha sonra evden alıyorlar. Dolayısıyla yakalama kararından haberdar değilim. Benim gizlendiğim saklandığım yok. Polis beni günlük yazılarımı yazdığım zaman alıp götürüyor" şeklinde karşılık verdi.

Gözaltı sürecinden haberdar olmadığı için uygun bir kıyafet bile giyemediğini anlatan Sönmez, "Böyle özel durumlarda daha iyi bir kıyafet seçer, kravat takardım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 18:15:03
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 18:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?