1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Dokunulmazlık tartışmaları

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, anayasanın 83. maddesinin, dokunulmazlıkla ilgili yeniden eğerlendirilebileceğini belirterek, "Bu sürecin dışında iktidar partisi olarak başka bir süreç düşünmüyoruz" dedi. 

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen ''Milletlerarası Ticari Uyuşmazlıkların Tahkim Yoluyla Çözümüne ilişkin İstanbul Konferansı''na katıldı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DTP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin önerisiyle ilgili, "MHP'nin bu konuyla ilgili bir teşebbüsü oldu. Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın konuyla ilgili açıklamaları da oldu. Bunun dışında ben bir açıklama yapacak değilim, ancak mevcut anayasa ve iç tüzük çerçevesi içerisinde TBMM milletvekilleriyle ilgili dosyalar geldiğinde adalet ve anayasa komisyonundan oluşan karma komisyon tarafından karar veriliyor, daha sonra nihai kararı genel kurul veriyor. Bu sürecin dışında iktidar partisi olarak başka bir süreç düşünmüyoruz" dedi. Bakan Şahin, anayasa değişikliği ile ilglii bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Belki anayasanın 83. maddesi, dokunulmazlıkla ilgili madde bu çerçevede yeniden
değerlendirilecektir kuşkusuz. Bu çerçevede biz değerlendirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 

Şahin, bölücü örgütle ilgili bir soruyu, "Ben terör örgütü propagandası anlamına gelecek olan bu tür sorulara cevap vermiyorum" diyerek yanıtsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 14:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?