30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dolandırıcılar polise takıldı

Avcılar'da düzenledikleri sahte belgelerle çeşitli mağazaları 600 bin TL dolandırdıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sahte kimlik bilgileri ile temin ettikleri çekler üzerinden piyasayı yaklaşık 600 bin TL dolandırdıkları ileri sürüldü.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte kimliklerle bankalara müracaat eden bazı kişilerin, aldıkları çeklerle piyasayı dolandırdıkları ihbarını aldı. Yapılan incelemede, karşılıksız çıkan bu çeklerin bir kısmının, M.F.A. adına düzenlendiği belirlendi.

Bankacılık yaptığı belirtilen M.F.A'nın ifadesine başvuran polis, bu kişinin kimliğinin, nüfusta kaydı olmayan üvey ağabeyi O.A.'ya yanlışlıkla verildiğini tespit etti. Gözaltına alınan O.A. ise kimlik başvurusu yaptığı nüfus müdürlüğünden, kendisine yanlışlıkla üvey kardeşinin kimliğinin verildiğini anlattı.

O.A., R.C., R.Ç. ve A.A.B. adlı kişilerin de, kendisini ikna ederek, M.F.A.'nın kimliğini bankalara yaptıkları çek başvurularında kullandıklarını ifade etti. Bu 3 kişinin, başka sahte kimliklerle de çıkarttıkları yaklaşık 600 bin TL tutarındaki karşılıksız çeklerle piyasadan kombi, tekstil ve mutfak malzemesi gibi ürünler topladıkları, Sefaköy'deki bir depoda tuttukları bu malları ucuz fiyattan spotçulara sattıkları da öne sürüldü.

Polis tarafından, Avcılar'da gözaltına alınan R.C., R.Ç. ve A.A.B. ile O.A., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?