30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dolandırıcılara dikkat!

Anadolu yakasında faaliyet gösteren özel bir ambulans şirketi, bir zamanlar kapıdan satış yapan seyyar satıcıların uyguladığı taktiklerle vatandaşları kandırıyor. Şirket yetkilisi telefonla aradığı evlerde hizmet tanıtımını yaptıktan sonra, ev sahibine gerçek bedeli söylemek yerine 10 taksite bölünen toplam ücretin bir taksit miktarını söylüyor.

Şirket görevlisi, ev sahibinden 'bilgi amaçlı' diyerek kredi kartı numarasını alarak ücretin tamamını tahsil ediyor. Kandırıldığını ancak kredi kartı hesap özetini gördükten sonra anlayan vatandaşlar, bu saatten sonra hizmet paketini iade etmek istese de başarılı olamıyor.

Kartal'da hizmet veren özel bir ambulans şirketi, bölgede faaliyet gösteren bir özel hastanede tedavi olanların iletişim bilgilerine ulaşarak ev telefonlarını arıyor. Vatandaşlara bir yıl boyunca ücretsiz ambulans çağırma, kan testi yaptırma, muayene olma gibi vaatlerde bulunan şirket, Osman Gül'ün evini arayarak eşi Sultan Gül'e de aynı vaatlerde bulundu. Sultan Gül ile görüşen şirket görevlisi, ailedeki 6 kişinin sadece 89 TL'ye sağlık paketinden yararlanabileceğini belirtti. Bilgi amaçlı olarak Sultan Gül'den kredi kartı numarasını isteyen şirket yetkilisi, toplam ücreti belirtmeden hesaptan ücreti çekti. Kredi kartı hesap özetini aldığında 89 TL'lik taksitler halinde hesabından 890 TL çekildiğini fark eden Osman Gül, başına gelenleri şöyle anlattı: "Ben evde yokken eşime 'sadece 89 YTL'ye ücretsiz ambulans, check up, emar ve muayenelerde indirim var' demişler. Oysa bu ücret sadece bir taksitmiş. Eşime toplam ücreti söylememişler. Bilgi amaçlı kredi kartı numarasını istemişler eşim de vermiş. Daha bu paketi alıyor muyuz almıyor muyuz karar vermeden hesabımdan 890 TL çekmişler. Gerçeği hesap ekstresi geldiğinde gördük. Yalanla ve emrivaki ile yapılan sözleşmeyi iptal ettirmek istedim. Şirketin sözleşmede belirtilen adresine gittim. Ortada ne bir tabela var ne de şirket merkezi gibi bir yer. Normal ev gibi bir yerdi. Adamlarla uzun süre tartıştım. Ellerinde eşimle yaptıkları görüşmenin ses kaydı olduğunu söylediler ve iyi niyetli olduklarını söylediler. 'Kötü niyetli olsaydık sizin kartınızdan 890 TL değil 8 bin 900 TL de çekerdik' diyerek bir de tehdit ettiler." diye konuştu.

Şirket görevlileri, dava açacağını söyleyen Gül'e yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bir cevap vermiş. Gül, "Ben dava açacağımı söyleyince 'dava bitene kadar siz bu paraların tamamını ödemiş olursunuz. Elimizde eşinizin ses kaydı olduğu için zaten kaybedersiniz. Bir de bizim avukat paramızı ödersiniz' dediler. Ben çok tartışınca ücreti 450 TL'ye düşürdüler. Bu parayı da ödeyemeyeceğimi söyledim. Sonra araya bir tanıdık girdi ve bu parayı 200 TL'ye düşürdü." ifadelerini kullandı. İnşaat işçisi olduğunu belirten Osman Gül, bu ücreti bile ödemesinin imkansız olduğunu söyledi ve bütün vatandaşları böyle yalanlara ve tuzaklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 10:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?