6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Dolandırıcılık çetesi çökertildi

DOLANDIRICILARA JANDARMA OPERASYONU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 9 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaptıkları ve toplam 25 şirket ile 30 şahıs firmasını mağdur ettikleri belirlenen 15 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Büyükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Bahçelievler, Şişli ve Avcılar başta olmak üzere İstanbul genelinde, maddi durumu zayıf şahıslar veya örgüt elemanları tarafından anlaşmalı olarak kurulan şirketler adına resmi yollardan bankalarda çek hesabı açtırarak, bu hesaba ait çekleri para karşılığı piyasaya satmak suretiyle haksız kazanç elde eden çetenin peşine düşen jandarma ekipleri, 2 Mart 2010 tarihinde 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 9 farklı bankadan

temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaptıkları ve toplam 25 şirket ile 30 şahıs firmasını mağdur ettikleri belirlenen 15 kişi yakalandı.

Şahıslarla birlikte çok sayıda tabanca, çeşitli bankalara ait çek fotokopileri, çek dip koçanı, çeşitli şahıslara ait yazılı senetler, çeşitli şahıslara ait vekaletname, kredi kartları, çok sayıda çeşitli şirket ve şahıslar adına kayıtlı evraklar ve değişik şahıslara ait nüfus cüzdanları ele geçirildi.

Şüpheliler, sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRICILARA JANDARMA OPERASYONU
DOLANDIRICILARA JANDARMA OPERASYONU
DOLANDIRICILARA JANDARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 12:39:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 13:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?