4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dolandırıcılık çetesine darbe

İSTANBUL'DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, aralarında bir bayanın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalar neticesinde, 20 Haziran 2011 günü Eyüp, Maltepe, Bahçelievler, Küçükçekmece, Arnavutköy, Avcılar Esenyurt, Büyükçekmece, Fatih, Bakırköy ve Beylikdüzü ilçelerinde 21 adreste ve il dışında İzmit ve Şanlıurfa'da yapılan eş zamanla operasyonlarda 1 bayan toplam 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların, sahte kimliklerle kiraladıkları otomobilleri, ruhsat sahibi adına sahte kimlik düzenleyip üçüncü

şahıslara sattığı belirlendi. Şahıslarla birlikte sahte belgeler düzenlenerek satışa hazırlanmış 3 otomobil, 8 bilgisayar, 3 hard disk, 26 adet sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, 15 adet otomobil satış vekaletnamesi, 5 adet sahtecilikte kullanılan kaşe, 125 adet başkalarına ait nüfus cüzdanı ve ehliyet fotokopileri ele geçirildi.

Gözaltındaki bazı şüphelilerin, 62 ayrı olaya karıştıkları belirlendi ve şebeke üyelerinin 61 adet nitelikli dolandırıcılık 122 adet sahtecilik olmak üzere toplam 183 suç dosyası olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında elegeçirilen 58 otomobil sahiplerine teslim edilirken, 19 kişi Pendik Adliyesi'ne sevk edildi.

İSTANBUL'DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE
İSTANBUL'DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE
İSTANBUL'DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE
İSTANBUL'DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 12:34:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 17:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?