4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dolandırıcıya büyük şok!

Bakırköy’de bir alışveriş merkezindeki ünlü kuyumcuda çalışan Zafer Ö. vitrindeki pırlanta ziynet eşyalarının üzerindeki taşları, düşük karattaki pırlanta taşlarla değiştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Taşları daha düşük karatta taşlarla değiştirdiğini söyleyip aslında imitasyon taş takıp suç ortağını dolandıran ortağı eski sabıkalı kuyumcu atölyesi çalışanı Simon T.’de yakalandı.

Polise başvuran Bakırköy’de büyük bir alışveriş merkezindeki ünlü bir kuyumcunun sahibi yanında çalışan bir kişi tarafından soyulduğundan şüphelendiğini söyledi. Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, işyeri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışma sonucu 2,5 aydır işyerinde çalışan Zafer Ö.’nün vitrinden bazı pırlanta ziynet eşyalarını aldığı bir gün sonra aynı yere koyduğunu belirledi.

HIRSIZ SOYULDUĞUNU POLİSTEN ÖĞRENDİ

Bu gelişme üzerine Zafer Ö. gözaltına alındı. Zanlı vitrindeki yüksek karattaki pırlanta taşları, kapalışçarşıdaki suç ortağına götürdüğünü onun bu taşları düşük karattaki pırlanta taşları ile değiştirdiğini söyledi. Zafer Ö.’nün bu ifadesi suç ortağı tarafından dolandırıldığını ortaya çıkardı. Çünkü polis vitrine geri konan pırlanta görünümlü taşların hiçbir değeri olmayan "Atom taş" adı verilen camlar olduğunu tespit etti.

Bu gelişe üzerine Kapalıçarşı’da bir kuyumcu atölyesinde çalışan eski sabıkalı Simon T. gözaltına alındı. Simon T.’nin işyerinde bulunan çekmecesinde yapılan aramada kuyumcudan alınan gerçek pırlanta taşlar ele geçirildi. Simon T. "Bana taşları düşük ayardaki taşlarla değiştirmemi isteyip para veriyordu. Ben taşları hiçbir değeri olmayan taşlarla değiştirdim. Bu işte uzman olmadığı için anlamadı." dedi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

...
Yayın Tarihi : 26 Mart 2011 Cumartesi 21:51:36
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 16:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?