3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Dolmabahçe'de panik!

Dolmabahçe'de, içerisinde yaklaşık 30 yolcu bulunan İETT otobüsü, direksiyonunun kilitlenmesi sonucu kontrolden çıkarak ağaca çarptı.

Saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, Erhan Özelçi'nin kullandığı Taksim-Sarıyer seferini yapan 34 TN 1974 plakalı İETT otobüsü, İnönü Stadı'nın yanından geçen Dolmabahçe Gazhanesi Caddesi üzerinde kontrolden çıktı.

Direksiyonunun kilitlendiği belirlenen otobüs, bir süre kontrolsüzce ilerledikten sonra yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. İşe yetişmeye çalışan vatandaşlar ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yolcular, çarpmanın etkisiyle araç içinde savrulurken, otobüste büyük panik yaşandı.

Kazada, 7'si bayan toplam 12 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Vatandaşlar, kazanın ardından panik halinde otobüsten inmeye çalıştı. Kazada yaralanan 12 kişi de, vatandaşların yardımıyla araçtan indirildi. Kazayı yara almadan atlatan İETT şoförü Erhan Özelçi, yaralı vatandaşlar yardımcı olmaya çalıştı.

Kaza sonucu kanlar içinde kalan yaşlı kadına ilk müdahale otobüs içerisinde Özelçi tarafından yapıldı. Bu sırada çok sayıda yolcu da, telefonlarına sarılarak kazayı yakınlarına bildirdi.

Kanlar içinde kalan yaralılar, otobüsten indikten sonra yerlere oturarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Olay yerine çok sayıda ambulans çağırılırken, yaralı sayısının fazla olması sebebiyle ambulanslar yetersiz kaldı. Bir süre bekleyen 12 yaralı, olay yerine art arda gelen ambulanslarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Otobüs şoförü Erhan Özelçi, bir anda aracın direksiyonunun kilitlendiğini ve sürat yapmadığını belirterek, "Ne olduğunu anlamayadım. Kontrolsüzce ilerledikten sonra ağaca çarptık. Direksiyon kilitlendi fakat o sırada cep telefonu kullanan olup olmadığını bilmiyorum. Tek bildiğim direksiyonun kilitlendiği" dedi.

Kazada yaralanan 10 kişinin isimleri şöyle: "Ayşe Özdoğan, Yılmaz Özdoğan, Emine Çevik, Gülsel Güldür, Olcay Çelik, Ruşen Alver, Gül Konut, Harun Atasavun, Haluk Selek ve Dilruze Saidova".

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?