7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Dolmabahçe'den Anıtkabir'e

PEDALLAR, DOLMABAHÇE'DEN ANITKABİR'E ÇEVRİLİYOR

Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü'nün İstanbul'dan Ankara'ya düzenlediği "5.Atayı Anma Saygı Bisiklet Turu" Dolmabahçe Sarayı önünden start aldı.

460 kilometre boyunca pedal çevirecek olan 12 milli sporcu, Dolmabahçe Sarayı bahçesinden aldıkları toprağı 10 Kasım günü Anıtkabir Komutanlığı'na teslim edecek.

Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde İstanbul- Ankara arasında Atayı Anma Saygı Bisiklet Turu düzenliyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen bisiklet turu Dolmabahçe Sarayı önünde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeki Kıran'ın startı ile başladı. Start öncesi düzenlenen törende konuşan Zeki Kıran, "Ata'ya saygı adı altında biz bunu 5 yıldır düzenliyoruz. Ulu önder Atatürk'ü bu şekilde anıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Demircan ise, "Cumhuriyeti kuran Atatürk'ü böyle bir etkinlikle anılmasından çok mutluyum. Bizde belediye olarak 5. düzenlenen bisiklet turuna destek vererek bir yerinden katılıyoruz" diye konuştu.

Törenin ardından Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü Bisiklet Kulübü'nden 12 milli sporcu, Dolmabahçe Sarayı bahçesinden aldıkları toprak ve flamayı Anıtkabir'e götürmek için Ankara'ya hareket etti. Bugün saat 19.00'da Düzce'de konaklayacak olan bisikletliler, yarın saat 10.00'da Düzce'den hareket edecek ve bu kez pedallarını Ankara'ya çevirecek. 460 kilometre boyunca pedal çevirerek Ankara'ya ulaşacak olan sporcular, İstanbul'dan aldıkları toprak ve flamayı 10 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'de Anıtkabir'deki mozole önünde yapılacak devir teslim töreni ile Anıtkabir Komutanlığı'na teslim edecek.

PEDALLAR, DOLMABAHÇE'DEN ANITKABİR'E ÇEVRİLİYOR
PEDALLAR, DOLMABAHÇE'DEN ANITKABİR'E ÇEVRİLİYOR
PEDALLAR, DOLMABAHÇE'DEN ANITKABİR'E ÇEVRİLİYOR
PEDALLAR, DOLMABAHÇE'DEN ANITKABİR'E ÇEVRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:18:00
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?