30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Domuz gribine rağmen gidiyorlar

Genç Milli Bayan Voleybol takımı 16-25 Temmuz 2009 tarihlerinde Meksika'da gerçekleştirilecek olan Voleybol Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası'na katılacak.

Takımın Meksika'ya gitmesine oy birliği ile karar verilirken Voleybol Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık gerekli tüm önlemleri alacaklarını ve sporcuların yanında bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların olacağını söyleyerek, gitme kararında milli duyguların da ağır bastığını söyledi.

Voleybol Federasyonu'nun Üsküdar Burhan Felek Tesislerinde dün genç sporcular ve aileleri ile bir araya gelen başkan Erol Ünal Karabıyık sporcuları ve aileleri karar vermekte serbest bıraktıklarını ancak toplantı sonucunda oy birliği ile şampiyonaya katılma kararı çıktığını söyledi. Dünyada pek çok ölüme neden olan "Domuz Gribi" hastalığının ortaya çıktığı yerin Meksika olduğunu ve Domuz Gribi'nden hayatını kaybeden 91 kişiden 80'inin bu ülkeden olması sporcular ve ailelerini korkuttuğunu söyleyen Karabıyık gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Başkan Karabıyık, sağlık kurulu raporu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün 39 numaralı kararının ardından şampiyona Türk ekibinin de katılmasını karar verdiklerini söyledi. Sporcuların ve ailelerinin de karar vermekte serbest olduğunu ve fikirlerini öğrenmek için toplantı yaptıklarını belirten Karabıyık, sporcuların uçakta maske takacaklarını Meksika'da gerekli tüm önlemlerin alınacağını söyledi. Sporcuların yanlarında çeşitli ilaçlar ve sağlık ekibinin de yer alacağını belirten Karabıyık yine de gitmek istemeyen sporcu ve hocaların serbest olduğunu herhangi bir yaptırıma maruz kalmayacaklarını söyledi.

Şu anda şampiyonaya katılmayacağını bildiren bir ülke olmadığını belirten Karabıyık, ''Bu kararı alırken diğer ülke federasyonlarını da arattırdım. Kesin katılacağız diyenler de var, bizim gibi beklemede olanlar da var. Bu vaka bulaşıcı olmasına rağmen tedavisi olmayan bir hastalık değil. 10 binlerce vaka olmasına rağmen ölü sayısı 100'ü bulmadı. En son Türkiye'ye gelen 2 Amerikan vatandaşının 1 haftalık bir tedaviden sonra virüsü tamamen vücutlarından attıklarını görüyoruz. Toplantıda aileler 'çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Orda da şehit olma riski var. Bu da milli dava' diyerek gitme taraftarı oldular'' diye konuştu.

Sporcu kızı Neşve Büyükbayrak ile toplantıya katılan Gönül Büyükbayrak ise gerekli önlemler alındıktan ve hijyen kurallarına dikkat edildikten sonra kızının gitmesine izin verdiğini belirterek "Domuz gribinin risk oluşturduğu doğru ancak önleminin de olduğu doğru. Buradaki risk kaza terör riskinde fazla değil. Kızım çok çalıştı. Emeğinin boşa gitmesini istemiyorum" dedi.

Sporcular İdil Seçkin ve Asuman Kara ise şampiyona gitmeye karar verdiklerini belirterek şampiyon olmak istediklerini ve verilmiş sözleri olduğunu belirttiler. Kızı Büşra Cansu ile birlikte şampiyonaya gideceğini belirten baba Sami Cansu ise " Bu bir milli görev. Final oynamak istiyoruz. Önlem alındıktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?