30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Domuz gribli ana oğul taburcu oldu

Haseki Hastanesi Başhekimi Opr. Dr.Haldun Ertürk, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde domuz gribi tedavisi gören Irak asıllı Amerikan vatandaşı anne ve oğlunun tedavilerinin tamamlandığını belirterek, "Şuan sağlıklı bir insandan hiçbir farkları yok. Bugün taburcu edilecekler" dedi.

Hastane önünde basın mensuplarına açıklama yapan Haseki Hastanesi Başhekimi Opr. Dr.Haldun Ertürk, "Hastaların tetkikleri sonucunda negatif sonuç çıktı. Herhangi bir bulaştırıcılıkları kalmadı. Şuan sağlıklı bir insandan hiçbir farkları yok. Bugün taburcu edilecekler" diye konuştu. Opr. Dr. Ertürk, tedavileri tamamlanan anne ve oğlunun nereye gideceklerinin sorulması üzerine ise, "İster burada kalır, isterse Amerika'ya giderler" dedi. Taburcu edilen hastaların talepleri doğrultusunda kendilerine ambulans da verebileceklerini anlatan Ertürk, "Kendileri görüntü alınmasını istemiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, hastaların taburcu edildiğinin duyurulması üzerine basın mensupları hastane önünde hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Irak asıllı anne ve oğlunun hastaneden çıkıp çıkmadıkları ise henüz bilinmiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?