3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Dostları Ertegün'ü yalnız bırakmadı

ABD'de vefat eden, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ün cenaze töreninde ailesi, sevenleri ve yakın dostları hazır bulundu.
 
Cenaze törenine katılan Warner Müzik Grubu Başkan Yardımcısı Kevin Lillies İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Efsanevi müzik adamı Ertegün için buradayım. Halk kültürü olsun, rock müzik olsun her anlamda sanatı ve sanatçıları destekleyen bir isimdi. İnsanlık konusunda çok hassastı. İnsanlara çok değer verirdi. O müzik dünyasında gerçekten bir duayendi. Ertegün sadece Amerikan kültürüne katkısı olan biri değildi, Ertegün dünya kültürüne katkısı olan önemli bir isimdi. Uzun yıllar bu sektörde başarılı çalışmalar yapmış biri olarak bir keresinde sohbetimiz sırasında tam 60 yıldır müziğin içinde olduğunu söylemişti, ben de kendisine henüz çok genç olduğumu kendisinin ilk zamanlarını hatırlayamadığımı söylemiştim" dedi. Cenaze törenine katılan ABD'li rock şarkıcısı Kid Rock da Ertegün'ün dünyanın en sakin insanı olduğunu söyleyerek, "Biz ona Bay Cool derdik. Benim en iyi arkadaşlarımdan biriydi. Gerek Amerikan gerekse de Türk kültürüne çok önemli katkıları vardı. Ertegün'ün babası Türk Büyükelçisiydi belki ama Ertegün Amerika'da adeta bir Türk elçi gibi çalışırdı. Türk ve ABD'li yetkililerin yanı sıra pek çok farklı ülkeden siyasetçiler, müzisyenler, işadamlarıyla aynı masada sohbet ederdik.Tam bir büyükelçi gibiydi.Türkiye'ye aşıktı. Türk insanı için önemli çalışmalar yapardı. Müzik dünyasının içindeydi fakat bu işi sanat olarak görürdü, ticaret olarak görmezdi. Bir keresinde beraber Bodrum'a gidiyorduk. New York Havaalanı'nda beni başka bir sanatçıyla karıştıran birine 'Bu Kid Rock benim kızım olur demişti'. Şakacıydı, arkadaş canlısıydı benim için bir efsaneydi" şeklinde konuştu.
Warner Müzik Başkanı Lyor Cohen ise "Ahmet gibi bir arkadaşımı kaybettiğim için çok üzgünüm. O sanatçılarını, Atlantik müziği ve Türkiye'yi çok seviyordu. Sadece ABD için değil tüm dünya için çalışmıştı. Dünyaya çok güzel mutluluklar, kaliteli müzikler, başarılı yapıtlar bıraktı. O bir başyapıttı. Biz Ahmet'le bir araya gelip müzik dinlerdik. Çok gülerdik, çok eğlenceli geçerdi zamanımız. Beni çok defa Bodrum'a tatile getirmişti. Türkiye onun vazgeçilmeziydi" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 18:08:11
Güncelleme :18 Aralık 2006 Pazartesi 18:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?