30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dosya 9 yıl sonra yeniden açıldı

Şişli'deki evlerinde kızı Çağla Tuğaltay'ın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçen anne Gülnur Tuğaltay'ın, Asayiş Şube Müdürlüğüne başvurusu üzerine, konuyla ilgili bir komiser görevlendirilerek dosya yeniden açıldı.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürü Mahir Çakallı ile görüşen Tuğaltay, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dosyanın yeniden açılacağı ve titizlikle bir çalışma yürütüleceği sözünü aldığını söyledi. Anne Tuğaltay, katilin yakalanacağına inandığını söyledi.

Olayın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen hiç ümidini kaybetmediğini belirten Tuğaltay, “Mutlaka katil bulunacak. Hüseyin Çapkın müdürümüze ve ekibine güveniyorum. Benim ciğerim yandı, başka annelerinki yanmasın. Başka Çağlalar ölmesin” dedi.

Asayiş Şube Müdürü Çakallı'nın, konuyla ilgili olarak bir komiseri görevlendirdiğini ve dosyanın yeniden açılacağını anlatan Tuğaltay, “Hüseyin Çapkın müdürümüze ulaşmak daha kolay geldi bana. Geldiği günden beri de yaptıkları ortada. Bu beni daha çok umutlandırdı. Onun için kendisiyle görüşmek istedim. O da beni buraya yönlendirdi” diye konuştu.

Haziran 2000'de 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay, Mecidiyeköy'deki evlerinde, okuldan eve geldikten sonra kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce boğazı kesilerek öldürülmüştü.

AA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?