30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Dosyalarla geldiler,dosyalarla gidecekler'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptıkları hizmetlerin herkes tarafından bilindiğini ancak muhalefetin bu hizmetlerden haberi olmadığını belirterek, "Dosyalarla geldiler, dosyalarla gidecekler" dedi.


Kadir Topbaş, partisinin Silivri Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı mitingde alanı dolduran partililer Topbaş'ı tezahüratlarla karşıladı. Mitingde ilk olarak kürsüye çıkan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, önceki iktidarlar döneminde Silivri'ye hizmet verilmediğini belirterek, "Pankartlarında "ayrımcılık yapmayacağız" diyenler bugünden ayrımcılık yapmaya başladılar. Ellerindeki bütün malzemeleri aldık, dediler ki "beldeler kapanacak."

Kapanmıyor, beldelerden belediyecilik hizmetleri devam etmeye devam edecek. Önümüzde 29 mart seçimleri var. Biz Silivri olarak büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Bugüne kadar hizmet eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki biz bu seçimi Allah'ın izniyle aldık daha da fark atacağız" diye konuştu.


Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Kadir Topbaş, dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını ifade ederek, "İstanbul'u da bu yarışa sokacağımızı söyledik. Yarışta dünya İstanbul'u takip ediyor. Sayın Başbakanımız belediye başkanlığından geldiği için ülkelerin kalkınmasında yerel yönetimlerin önemini ve gücünü bildiğinden yasal düzenlemeler yaptı. Silivri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dahil oldu. Bugüne kadar gelip konuşanlar niye yapmadılar, niye düşünmediler. Kaç yıl burayı yönettiler.

Biz geldikten sonra hizmet geldi. İstanbul'un tamamına hizmet ürettik, 5 yıla sığmayacak hizmet yaptık. Ama yaptığımızı görmeyenler var. Yaptıklarımızı sağır sultan duydu, bunların haberi yok. Dosyalarla geldiler, dosyalarla gidecekler. Çünkü insanın fikri ne olursa zikri de o olur. Fikri neyse, zikri o devamlı takipçilik. Ama kendi çevresindekileri görmezler gelip bize iftira atmayı bir şey sayıyorlar" diye konuştu.


Kadir Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Yedi koldan saldırıyorlar, olmayanları oldu gibi gösteriyorlar. Onların yanında yandaşları, benim yanımda vatandaşlarım var. Aramızdaki fark bu yandaşları göklere çıkarmaya çalıştılar. Halkın milletin gücünü alanlara kimsenin söz söyleme hakkı olmayacak. Çünkü biz laf değil hizmet üretiyoruz. Bir dosya çekiyorlar, "bu kimdir, bu nedir diye" soruyorlar. Buna cevap versek başka dosya* Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bu anlayışla geldiler, geldikleri gibi gidecekler buna inanıyorum."


Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattığı yönündeki iddiaları yalanlayan Başkan Topbaş, "Bizi millet olarak siz biliyorsunuz. Yaptığımız işler ortada. Sayıştay açıklama gönderdi, "böyle bir şey yok" dedi. Sayıştay her yıl "şunlar nedir" diye sorar, bizde onun cevabını veririz ve mütalaa yapılır. Kurnazca düşünüp, sizi cahil yerine koyup, anlayamayacağınızı sanıyorlar. Bunu anlatsam ötekini getiriyor. Onlarla geçirecek vaktimiz yok. Bu ülke bu şehir hizmet bekliyor" şeklinde konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'ye yaptıkları hizmetlerden de bahsederken, "Bu ülkeye çivi çakamazlar, ağaç dikmezler, birileri yapmaya kalktığında "nasıl mani oluruz" ona bakıyorlar.Bu İstanbul ki dünyayı etkileyen şehir, size kaç numara büyük gelir? Buraya gücünüz yetmez. Geldikleri günden bugüne kadar dosya dosya,dosya* Yani bu dosya nedir, bunun arkasında ne var? Kendisiyle ilgili sorulan sorulara cevap vermiyor "etik değil" diyor. "SSK'yı batırdın, görevlerin zamanında birtakım yandaşlarını işe aldın" deniliyor, cevap vermiyor. Çünkü her şeyi o yandaşlarıyla örtbas ediyor" diye konuştu.


Metro programlarına Silivri'yi de dahil ettiklerini anlatan Başkan Topbaş, bu yılki projelendirmesinin de yatırım programına alındığını söyledi. Silivri merkezli farklı bir metro projesi yapacaklarını anlatan Topbaş, "Burası bir merkez olacak, havalimanıyla, her şeyiyle. Onu söyledik birileri alıp kopyaladı. Kalkıp da "bizde metro yapacağız" diyorlar. "Metro nedir" desek bilmezler. Geçmişte CHP sloganlarla birçok fakir, yoksul edebiyatı yaptı. Sadece sloganlarda kaldı, bir adım bile ileri gitmediler.


"Her evde mutlaka bir sigortalı olacak" diyorlar. Her evde bir sigortalı diyerek günah çıkarıyorlar herhalde. "Herkese 600 lira vereceğiz" diyorlar, umut ve hayal satıyorlar. İnanmadığınızı biliyorum ama yüzlerini görün diye söylüyorum. Bu kadar iyiydiniz öğrencinin 100 lirasına niye mani oldunuz? Anayasa Mahkemesi'nin kararını iptal ettirdiniz, bu ne iş bu nasıl anlayış? Bunların zihniyeti bu, engel olmak, mani olmak, insanların çalışanların önüne set çekmek. Çocuklarımızın yarınlarını beraber
hazırlıyoruz. Burada yaşayan her vatandaşımın medeniyetlerin nimetine kavuşması lazım" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?