4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dr. Kalangos'un adı sokağa verildi

Bakırköy Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ilk kez Rum kökenli bir Türk vatandaşının adı Yeşilköy'de bir sokağa verildi.

Yeşilköylülerin Lokman Hekim'i olarak tanınan Dr. Kalangos'un adı Yeşilköy'de eski Çardaklı Sokak'ta ölümsüzleşti.

Dr. Kalangos'un namının Florya'dan Bakırköy'e, Osmaniye'den Zeytinburnu'na kadar "Her derde deva Dr. Kalangos" olarak yürüdüğünü belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Dr. Kostantin Kalangos 65 yıl süren mesleğini hep amatör bir ruhla yapmış, fakirlerin, parasızların dostu olmuş ve bugün 18 yaşın üzerindeki özellikle Yeşilköylülerin bir anısının olduğu bir doktordur. Nur içinde yatsın adını Bakırköy'de yaşatmaktan onur duyuyoruz.Ayrıca bugün bu gerçekleştirilen tören Bakırköy'ün mozaiğinin göstergesidir.Her yurrtaşın etnik kökeni şerefidir. Önemli olan tüm etnik kökenlerin barış içerisinde yaşamasıdır" dedi.

Törene Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,belediye meclis üyeleri, Yeşilköylüler ve 4 yıl önce vefat eden Dr. Kalangos'un İsviçre'de yaşamını sürdüren oğlu, ünlü kalp doktoru Prof. Dr. Afksendyios Duli Kalangos da katıldı.

Prof. Dr. Kalangos ise yaptığı açıklamada, "Babamın insan sevgisi benim de doktorluk mesleğini seçmeme neden olmuştur. 1998 yılından itibaren 10 yıl içinde Afrika'da gerçekleştirdiğim yaklaşık 10 bin çocuğun kalp ameliyatının ardında babamın bana aşıladığı hümanizm vardır. 1916-2004 yılları arasında yaşayan babamın adının Yeşilköy'de ölümsüzleşmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Zaten bizler Rum kökenli olmamıza rağmen kendimizi hep Türk olarak görüyoruz. Geçmiş yıllarda azınlıklara yönelik hareketlerde hep belli nifakların ürünüdür" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:35:37
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 17:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?