30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DSP seçim bürosuna saldırı

Demokratik Sol Parti (DSP) Sarıyer Belediye Başkan Adayı Cengiz Alp'in Kireçburnu'nda bulunan seçim irtibat bürosuna önceki gece kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı düzenlendi.

Olayın ardından seçim bürosunda maddi hasar meydana gelirken Alp, bu saldırının nedeninin rant kavgası olduğunu öne sürdü. DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Cengiz Alp'in Sarıyer Kireçburnu'nda bulunan seçim irtibat bürosuna taşlı saldırı düzenlendi.

Önceki gece geç saatlerde büronun camlarına taş atarak kıran saldırganlar daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayın ardından seçim irtibat bürosunda maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama yapan DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Cengiz Alp, olayın rant kavgası yüzünden olabileceğini iddia ederek, "İstanbul'da kalan
son yeşil alanların büyük bir çoğunluğu Sarıyer bölgesinde. Buralardan 3. köprünün geçeceği söyleniyor. Bunlarla ilgili çok ciddi rant hesapları yapan şirketler var. Rakiplerimizin adayları da üçüncü köprünün geçeceği yere göre planlarını ve ona göre hesaplarını yaptılar. Bunu bir yıldırma taktiği olarak değerlendiriyorum. Sarıyer'de de seçim bürolarına yapılmış ilk saldırı. Bu ilk saldırının bizim büromuza yapılmış olmasından dolayı çok üzgünüz. Sarıyer ilçesinde 30 yıl boyunca hekim olarak çalıştım ve yüz binlerce kişiyi muayene ettim. Her aileye bir hizmetim vardır. Susmaya ve susturmaya yönelik bir hareket. Bu bizi asla yıldırmayacak" dedi.

Kimliği belirsiz 3-4 kişinin gece kendilerini kamufle edip zarar verdiklerini belirten Cengiz Alp, "Bizim Sarıyer'de diğer tüm partilerin seçmenlerine karşı bir duruşumuz olamaz. Siyaset bezirganları, siyaseti ticaret için yapanlar, dini istismar edenler, hiçbir projesi olmayan denenmiş kadroları olanlar var. Biz bunların yaptığını asla yapmayız. Bu bizim için kötü bir anı olacak. İnşallah bu olay son olur. Burayı yaptırmayacağım, burası güler yüzün üzerine atılmış bir taş yarası olarak kalacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?