30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DTP mitinginde yoğun güvenlik

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), Çağlayan'da düzenlediği "DTP'yi susturma, silahları sustur" mitingi öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.

Güvenlik güçlerinin, göstericileri ararken eldiven takmaları dikkat çekti.
DTP mitingi nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Çağlayan'a çıkan tüm yollar araç trafiğine kapatıldı. Perpa önünde toplanan göstericiler gruplar halinde Çağlayan Meydanı'na yürürken, polis güvenlik önlemlerini arttırdı.

Miting alanına gelen göstericiler, polis kontrol noktalarında arandıktan sonra içeri alındı. Arama yapan polislerin ise eldiven taktıkları görüldü. Göstericilerin ellerindeki bayrakların sopaları da kontrol noktalarında görevli polis memurları tarafından çıkarılarak, alana sokulmasına izin verilmedi. Güvenlik güçleri göstericilerin taşıdıkları pankart ve afişleri de tek tek kontrol ettikten sonra içeri alınması izin verdi. Ellerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları bulunan göstericiler ise alana sokulmazken, benzeri flama ve bezlere de el konuldu.

Öte yandan geç saate kadar sürecek olan miting nedeniyle kapatılan Darülaceze Caddesi, Piyalepaşa Caddesi (Bulvar), Çağlayan Vatan Caddesi, Kağıthane Caddesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi, İzzet Paşa Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi, 28 Nisan Caddesi, Halide Edip Adıvar Fevzi Çakmak Caddesi, saat 17.00 sıralarında tekrar trafiğe açılacak. 

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), Çağlayan'da düzenlediği "DTP'yi susturma, silahları sustur" mitingi öncesi bazı göstericilerin terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdığı görüldü.

Çağlayan Meydanı'ndaki miting henüz başlamazken, polis güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Alanı dolduran binlerce kişi, polis kontrol noktasından geçtikten sonra içeri alındı. Aramalar sırasında ise bazı göstericilerin üzerinde biber gazı ve falçata bulundu. Güvenlik güçleri, göstericileri büyük bir titizlikle ararken, bazı göstericilerin miting alanına terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini soktukları görüldü. Üzerlerinin aranmasına karşı çıkan bazı göstericiler ise polisle tartıştı.

Polis ve göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.  Öte yandan Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras ile KESK Başkanı Sami Evren de mitinge katılmak üzere alana geldi. Mitingin ilerleyen dakikalarda başlaması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?