30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DTP 'şov' ısrarını sürdürüyor

DTP, KAZLIÇEŞME'DE MİTİNG YAPMAK İÇİN BUGÜN VALİLİĞE BAŞVURACAK

 Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığı, gelişleri ertelenen Avrupa'daki PKK'lıların, Türkiye'ye gelmeleri durumunda yapılacak miting için bugün İstanbul Valiliği'ne başvuracak. Başvurunun, miting tarihi açık bırakılarak yapılacağı kaydedildi.

Türkiye'ye gelişleri ertelenen Avrupa'daki PKK'lılarla ilgili olarak DTP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Barış ve Demokratik Çözüm Platformu Sözcüsü Volkan Akyıldız, yaptığı açıklamada önemli bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, "Ya bu eşikten adım atıp barış, kardeşlik ve çözüm sürecini ilmek ilmek örüp, sonuç almaya doğru gideceğiz ya da eşikten geri dönüp Sayın Başbakan'ın dediği gibi sil baştan yapacağız. Kürt sorunu var mıdır yok mudur tartışması gündem dışı ve gerici

bir tartışmadır. Tıkanmanın önünü açmak için Kandil'den, Mahmur'dan ve Avrupa'dan 3 tane barış grubunun Türkiye'ye gelmesi PKK tarafından önerildi. Karşılamada da coşkulu bir barış özlemi açığa çıkarıldı" dedi.

Akyıldız, CHP ve MHP'nin halkın coşkusunu hazmedemediğini savunarak, "DTP ve Kürt halkını günah keçisi yapmayın. Bizler uygulama tarihini açık bırakmak kaydıyla tertip heyetimizin hazırladığı evrakları Valiliğe vereceğiz. Şölen başvurumuzu yapacağız. Avrupa'dan arkadaşlarımız, sorunlar ne zaman çözülür ve hareket ederlerse, bizde kararlılığımızdan taviz vermeyip, geldikleri gün programımızı uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

DTP İstanbul Eş Başkanı Çiğdem Uçar ise makul bir kalabalıkla havalimanına gideceklerini ve sonrasında Kazlıçeşme'de şölen yapacaklarını ifade etti. "Biz başvuracağız varsın reddeden valilik olsun" diyen Uçar, düzgün bir şölen yapabilmek için uğraştıklarını belirtti.

DTP, KAZLIÇEŞME'DE MİTİNG YAPMAK İÇİN BUGÜN VALİLİĞE BAŞVURACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 12:46:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 13:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?