3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

DTP'li gruba polis müdahalesi

Sultanbeyli'de polis, ihtarlara uymayarak yürüyüş yapmak isteyen DTP'li gruba müdahale etti. Aralarında DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu grup, atılan gaz bombalarıyla dağıtıldı.

DTP üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, Sultanbeyli DTP İlçe Teşkilatı önünde toplanarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Aralarında DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu grup, yürüyüşe geçmek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Bu sırada Sultanbeyli Merkez Cadde üzerinde toplanan elleri Türk bayraklı bir grup da, DTP'lileri protesto etti. İstiklal Marşı okuyan grup üyeleri DTP'ye tepki gösterdi.


Ortamın gerginleşmesi üzerine polis, DTP'li grubun yürümesine izin vermedi. DTP Milletvekili Sebahat Tuncel ve beraberindeki heyet, bölgedeki polis yetkilileri ile bir araya gelerek yürümek için izin istedi. Ancak güvenlik güçleri, ortamın gergin olduğunu, yürüyüşe izin veremeyeceklerini ifade ettiler. Bu sırada DTP'li gruptan polise taş atılması üzerine polis de gruba gaz bombalarıyla karşılık verdi. Grup üyeleri atılan gaz bombası ile ara sokaklara kaçarken, DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de gazdan etkilendiği görüldü. Gözleri yaşaran Tuncer, yanındakilerin koluna girmesiyle bölgeden uzaklaştırıldı. Ara sokaklara dağılan göstericiler ile polis arasında uzun süren kovalamacalar yaşandı. Polisin zaman zaman sertleştiği olaylar sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Sultanbeyli otoban üst geçidine çıkan bazı grup üyeleri polise taş atmaya devam etti. Atılan taşlardan yoldan geçen ve park halindeki araçlar da zarar gördü. Olaylar sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 16:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?