3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

DTP'liler Hacı Hüsrevlilerle çatıştı

PKK yanlısı sloganlar atan DTP'lilerle, ellerinde Türk bayrakları bulunan grup birbirlerine taş attı. 

DTP'li bazı grupların gün boyu gösteri yapıp terör örgütü yanlısı sloganlar attığı Kasımpaşa'da ellerinde Türk bayrakları bulunan ve çoğunluğunu Hacı Hüsrev mahallesinde oturanların oluşturduğu bazı gruplar bu defa örgüt yanlısı eylemcileri ve terör örgütünü protesto etti. Hacı Ahmet mahallesi'nde yoğunlaşan olaylarda iki grup karşı karşıya geldi ve birbirlerine taş attı.

Olay yerine ilk olarak zırhlı bir polis aracı geldi. Bazı polislerin çatışmaya engel olmak ve grupları dağıtmak için havaya ateş açtığı ancak buna rağmen gruplar arasındaki taşlı sopalı kavganın sürdüğü görüldü. Bu sırada terör örgütünü protesto eden grup içinde bulunan bir kişinin elindeki av tüfeğiyle havaya ateş açtığı görüldü.

Bölgeye sevkedilen çevik kuvvet ve takviye polis ekipleri hemen olaylara müdahale etti ve yoğun bir şekilde gaz bombası kullandı. Grupların dağılmasının ardından bölgede polis ekipleri ek önlem aldı.

Olayların, terör örgütü yanlısı slogan atıp gösteri yapan grupta bulunan bazı kişilerin Hacı Hüsrev mahallesindeki bazı evlere taş atması üzerine başladığı ileri sürülüyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?