4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

DTP'lilere zehirli mektup iddiası

DTP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na dün sabah saatlerinde gönderilen isimsiz zarfı açan iki parti görevlisi, zarfta bulunan maddeden etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na dün sabah saatlerinde isimsiz bir zarf gönderildi. Zarfı açan 2 parti görevlisi zarfta bulunan bir maddeden etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Konuyla ilgili bilgi vermek için kameralar karşısına geçen DTP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Erhan Özel, benzer bir olayın DTP Bağcılar İlçe Teşkilatı'nda da yaşandığını savundu.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Erhan Özel, "Dün sabah saatlerinde postacının getirdiği zarfı açan iki arkadaşımızın durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Şu anda soruşturma sürüyor. Zarfın içindeki maddenin ne olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Zarf Büyükçekmece'den postaya verilmiş. Aynı saatlerde Bağcılar İlçe Teşkilatı'na da bir zarf gönderildi. O zarf açılmadı. Gerekli incelemelerin yapılması için şu an zarf muhafaza altında" dedi.

Zarfı açan parti görevlisi Ahmet Ece, öğleden sonra teşkilata geldiğini anlatarak, "Arkadaşlar gelen postaları getirdiler. İmzasız gönderilen zarfı açtım. Zarfın içinden çıkan mektubu okumaya başladım. Zaten çok karışık yazılmış, anlamsız ifadeler vardı. Birkaç dakika sonra gözlerimde yanma hissettim. Diğer arkadaşımda da aynı rahatsızlıklar olunca hastaneye gittik" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Erhan Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 11:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?