30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DTP'nin şölen başvurusuna cevap

İstanbul Valisi Muammer Güler, Avrupa'dan gelişleri ertelenen PKK'lıların, Türkiye'ye gelmeleri durumunda Kazlıçeşme'de yapılması düşünülen mitingle ilgili olarak, "Sunulan dilekçe, herhangi bir tarih belirtilmemiş olması nedeniyle değerlendirmeye alınmayacaktır" dedi.

Vali Güler, Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümü nedeniyle Taksim Atatürk anıtında düzenlenen çelenk bırakma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Güler, 'Barış ve Demokratik Çözüm Platformu'nun kendilerine sundukları dilekçeyle ilgili olarak, "Dün bir tertip heyeti adına bir müracaatta bulunuldu. Ama tarih boş bırakılarak müracaat oldu. Toplantı ve Gösteri Kanunu'na bağlı yönetmelikte toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin müracaatları, açıkça toplantının yeri, tarihi ve saatinin

belirtilme zorunluluğu vardır. O nedenle bu dilekçede herhangi bir tarih belirtilmemiş olması nedeniyle değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu kanunda müracaatın nasıl yapılacağı açıkça bellidir. Buna rağmen boş bırakılarak başvurulmuştur. Bu nedenle değerlendirmeye alınmayacaktır. Daha önce de söylediğim gibi Habur Sınır Kapısı'ndan gelişte yaşanan olumsuz görüntülerin İstanbul'da sahnelenmesine izin verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

Manisa'da hayatını kaybeden ve ilk önce domuz gribi olduğu sanılan ancak sonrasında ölüm sebebi akciğer enfeksiyonu olarak açıklanan gençle ilgili soruları da yanıtlayan Vali Güler, "İstanbul'da bir yurtta kaldığı ifade edildi. Ancak bugün Çapa Tıp Fakültesi Mikro Biyoloji Enstitüsü'nden alınan resmi tahlil raporunda ölüm sebebinin domuz gribi virüsüne bağlı olmadığı, bir akciğer enfeksiyonu iltihabı hastalığından kaynaklandığı ortaya çıktı. O nedenle domuz gribinden bir ölüm olmadığını söylüyorum.

Okullarımızda fazla olmasa da bir artış gözleniyor. Bu nedenle zaten tatilimizi yaptık. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde dinlenecekler. Hem devamsızlık durumlarını yeniden gözleyeceğiz, hem de okullardaki genel temizlik ve diğer hijyen tedbirlerinin arttırılması çalışmalarını takip edeceğiz. Koruma önlemlerinin aynı kararlılıkla sürdürülmesinde fayda vardır. Hastanede yatmakta olan kişi yoktur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 13:54:00
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 14:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?