4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dükkan kan gölüne döndü

Kadıköy'de kuruyemiş dükkanı işleten babasını bir süredir rahatsız eden kişilerin tekrar dükkana gelmeleri üzerine A.Y. (17), dükkanda bulunan tüfeğe sarıldı. 

Çıkan tartışmanın ardından tetiğe basan A.Y., 2 kişinin ölümüne neden oldu. Olayı haber alarak gelen aile yakınları, sinir krizi geçirdi. Olay yerinin çok kalabalık olması ve saldırı ihtimali üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi bölgeye intikal etti. Sinirlerin gerildiği olay yerinde polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmekte güçlük çekti. 

Edinilen bilgiye göre olay saat 21.00 sıralarında Küçükbakkalköy, Kayışdağı Yolu Caddesi, 73 numarada meydana geldi. Bir süredir cadde üzerinde tekel bayii işleten H.Y'nin (61) dükkanına akşam saatlerinde Metin Özkan (26) ve İlker Altınay (25) isimli şahıslar geldi. Bir süre dükkan içinde konuşan kişiler arasında tartışma çıktı. 

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine babasının yanında bulunan ve işlerine yardım eden A.Y. (17), dükkan içinde bulunduğu öğrenilen tüfeği alarak tartıştıkları Özkan ve Altınay'a ateş etti. 2 arkadaş olay yerinde hayatını kaybetti. 

Kısa zamanda olay yerine gelen polis ekipleri, hemen baba ve oğlunu gözaltına alarak karakola götürdü. Dükkanın çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekibi, inceleme yaptı. Olayı haber alarak gelen Özkan ve Altınay'ın yakınları ise sinir krizi geçirdi. Olası bir arbede çıkma ihtimali üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Vatandaşları uzaklaştıran polis, olayda hayatını kaybeden Özkan ve Altınay'ın yakınlarını sakinleştirmekte güçlük çekti. 

Nöbetçi savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından 2 arkadaşın cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinin toparlanmasından sonra polis ekipleri cinayet mahallinin hemen yan tarafındaki bir arada muhafaza ettikleri baba ve oğlunun ailesini polis aracına bindirmek istedi, ancak bu sırada durumu fark eden Özkan ve Altınay'ın yakınları, kurulan barikatı aşarak polis aracına saldırdı. Kısa süreli devam eden bu arbede, Yiğit ailesinin bulunduğu aracın gitmesi ile sona erdi.
 
Baba ve oğlunun alınan ilk ifadelerinde dükkana gelen 2 kişinin bir süredir rahatsızlık verdiği ve olay günü de gelmeleri üzerine tartışma çıktığını bildirdikleri belirtildi. A.Y. (17), çıkan tartışma sırasında silahı ateşleyen kişinin kendisinin olduğu şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?