30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dünya çocukları Kadıköy'de

Bu yıl 15'incisi yapılan Türk Dünyası Çocuk Şöleni, dünyanın değişik bölgelerinden gelen 40'dan fazla çocuk grubunun katılımıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda start aldı.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği 'Türk Dünyası Çocuk Şöleni'nin On Beşincisi Türk Coğrafyasının her bölgesinden gelen 40'dan fazla Çocuk Gurubunun katılımıyla Kadıköy'de başladı. Kadıköy Altı Yoldan başlayan yürüyüşle start alan şölende, 40 'dan fazla Türk Çocuk gurubu Kadıköy iskele Meydanına kadar uzun konvoylar oluşturdular.

İskele meydanına kadar yürüyen gruplar, yürüyüş boyunca vatandaşların ilgisi ile karşılandı. 15. Türk Dünyası Çocuk Şenliği yazan çelenk Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Turan Yazgan ve Moldova Gagavuz ilk Cumhurbaşkanı Stephan Topal ve bir gurup öğrenci eşliğinde Atatürk anıtına konuldu.

Törene İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş'ında katıldığı şölende bir konuşma yapan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Turan Yazgan, "Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olarak 15.nci defa sizleri İstanbul'da kucaklamaktan birbirlerinizle kucaklaştırmaktan ve Türkiyeli kardeşlerinizle tanıştırarak Allahın emri olarak daima dostluğunuzun temelini atmaktan son derece gururluyuz ve mutluyuz. Türkiye 250 Milyonluk bir topluluğu temsil eder.

19. asırdan bu yana dünyada en fazla zulüm görmüş en fazla katliama uğramış en büyük haksızlıklar maruz kalmış ne yazık ki tek millettir. Buna rağmen dünyada daima haksız daima zulmeden olarak tanıtılmaya devam edilmektedir. Bu yalanların en büyük doğrulayıcısını maalesef bugün dünyaya hakim olan ve Türk Coğrafyası üzerinde Allahın Türklere bahşettiği iktisadi kaynakları kullanmak isteyen emperyalist güçler bulunmaktadır.

Bu güçler 20. asrın başından beri Coğrafyamızda sömürüyü gerçekleştirirler soygunu gerçekleştirdiler ve Osmanlı Coğrafyasının küçültülmesi için bizim topraklarımızı ele geçirirken durmadan Türkleri katlettiler" dedi.

Şölende yapılan konuşmaların ardından 40'tan fazla Türk gurubunun hazırlamış olduğu birbirinden güzel oyunları izleyenler tarafından beğeni topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?