30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Dünya tiyatroları İstanbul'da

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü Şehir Tiyatroları, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Uluslararası İstanbul-Mekan-Tiyatro Festivali’nin 2.’sini 6-16 Ağustos 2005 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Uluslar Arası 2. İstanbul-Mekan-Tiyatro Festivali’nin genel konsept teması; “Ruh Zamanda, Beden Mekanda Devinir” sloganıyla açıklanabilir.

İlkinde önerdiği “Farklı Dinler, Farklı Kültürler ve Farklı Dillerin Buluşması” temasını, konseptini geliştirerek, 2005 yılına taşıyan Festival, bu yıl da “Farklılıklar”ı buluşturmaya devam edecek. Farklı kültürlerin temsilcileri tiyatro adresinde “Barış ve Sanat Köprüsü”nde buluşturmaya devam edecek. Özellikle Türkiye ve yakın coğrafyasının yaşadığı “savaş iklimi”nden sıyrılıp, sanatın barıştırıcı, buluşturucu ikliminde var olmak adına yapılması gereken bir davetin önemine inanılarak gerçekleştirilen organizasyon, bu anlamda bir çok ülkeye davette bulunmuştur.

İstanbul’un tarihi mekanlarını ve tarihi misyonunu belirgin kılmanın yanı sıra, toplumun yaşam kalitesine olumlu katkı sağlamak ve farklı ulusların tiyatro topluluklarını bir araya getirmek gibi bir pratik de bulunuyor. Doğu ile Batı’nın buluştuğu bir coğrafya olarak öncelikle İstanbul’un ve Türkiye’mizin kültürel ve tarihi misyonunu fonuna alan 2. İstanbul-Mekan-Tiyatro Festivali, farklı ülkelerin farklı dinlerin ve farklı kültürlerin tiyatro topluluklarını Doğu-Batı sarkacının kesiştiği bir coğrafyada buluştururken; Haliç Havzası ve Tarihi Yarımada’nın da öneminin altını bir kez daha çizmiş olacak.

Gösterimler ücretsizdir.

Oyun programını görmek için tıklayınız

Oyun bilgilerini görmek için tıklayınız

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:52:22
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 17:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?