30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Dünyaca ünlü uzmanlar İstanbul'da

Lotus profesyonellerinin bir araya geldiği Lotusphere Comes To You İstanbul, dünyanın iş trendleri konusunda en uzman isimlerini ağırladı.

Her yıl dünyada beğeniyle takip edilen Lotusphere Konferansı, bu yıl ikinci defa İstanbul'da tek günlük bir toplantı olarak düzenlendi. IBM yetkilileri, çözüm ortakları ve Lotus profesyonellerinin bir araya geldiği toplantıda, topluluğun gücünden ve firmaların düşündüğünün aksine bu gücün çok yakında iş yapış şekillerini değiştireceğinden bahsedildi. Oturumlardaki açıklamalar özellikle, değişen iş yapış şekilleri ve Lotus ürünlerinin buradaki duruşu ile KOBİ'lerin IT sorunları etrafında toplandı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan IBM Türk Lotus Satış Yöneticisi Ülkü Ceylan Lotus'un Türkiye'deki stratejisiyle alakalı olarak, "Türkiye IBM tarafından gelişmekte olan pazarların arasında yer alıyor. İçinde bulunduğumuz bölgenin itici gücü olarak iş yapış şekillerimizi geleceğin trendlerine göre ayarlamalı, bugün seçtiğimiz stratejinin firmamızın beş yıl sonrasını da etkileyeceğini bilmeliyiz" dedi.
IBM Tüm Ülkeler Lotus İşbirliği Çözümleri Satış Direktörü Michael Garbett ise, Orlando'da gerçekleştirilen Lotusphere'de anlatılan önemli başlıkları aktarırken, "Daralan ekonomiyle birlikte şirketlerin geleneksel yöntemlerden uzaklaşıp IT yatırımlarında yeni yöntemlere yöneldiklerini görüyoruz. Başarılı firmalar şu andaki duruma bir fırsat gözüyle bakıyor. Bu dönemde sadece ofis içindeki çözümler değil, ofis dışından alınan servisler de büyük önem taşımaya başladı" şeklinde konuştu.

Orta ve Doğu Avrupa Lotus Mesajlaşma ve İşbirliği Yöneticisi Uffe Sorensen de 145 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Lotus Notes ve Domino'nun web 2.0'ın iş yapış şekillerine yapacağı etki üzerinde durdu.
Sorensen, "Gelişen teknolojiyle birlikte firmaların işleyişleri de değişiyor. Özellikle kullanıcıların yarattığı içerik büyük önem taşımaya başladı. Şirketler tam da bu yüzden iş birliği araçlarına giderek daha fazla önem veriyor. Çalışanlar nerede olursa olsun, bu araçlar sayesinde kurumlarına katkı sağlayabiliyor" dedi.
 

IBM Lotus Orta ve Doğu Avrupa Kanal Geliştirme Lideri Oskar Laufer ise gerçekleştirdiği sunumunda KOBİ'lere yönelik IBM çözümlerinden bahsederek, "Artık küçük ölçekli firmalar da büyük ölçekli firmalarla aynı IT sorunlarını yaşıyor. Onlar da spam, virüs, kısıtlı IT bütçesi gibi konularla baş etmek zorunda. Tam da bu yüzden Türkçe dil desteği de bulunan Lotus Foundations gibi çözümler ön plana çıkıyor. Şirketler yaptıkları yatırımların basit, ekonomik ve güvenilir olmasını istiyor. Lotus ürün grubu bütün
bunları sağlıyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?