4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Dünyaya getirdiği oğlu hayat verdi

Ajda Kurt, hamileliğinin 8. haftasında kontrole gittiğinde yumurtalığında tümör fark edildi. Ajda Kurt, tüm risklerine rağmen bebeğini dünyaya getirdi. Hastalığını bebeği sayesinde öğrendiğini ve bu sayede hayatta kaldığını belirten Ajda Kurt, iki aylık oğlu Kaan’la arasındaki bağın "tarifsiz" olduğunu söyledi.

Rahmindeki tümör Kaan’ı kontrole gittiğinde görüldü

AJDA Kurt ve Uğur Kurt iki senelik evliler. Kaan, ilk bebekleri. 23 yaşındaki Ajda Kurt, hamile olduğunu öğrendiğinde Maltepe’deki özel bir hastaneye kontrole gitmeye başladı. İlk ultrason görüntüsünde sol yumurtalıkta tümör fark edildi. İkinci kontrolde tümörün hızla büyüdüğü belirlendi. Bu 25 bin gebelikte bir karşılaşılan nadir bir durumdu. Ajda Kurt, yumurtalık kanseri olabileceği riskini öğrenince ne yapacağını şaşırdı. İlk sorusu, "Bebeğimi alacak mısınız" oldu. Doktor, "Şu anda bebeği düşünme, önemli olan senin sağlığın" dese de Ajda Kurt, ikinci bir görüş olması için Anadolu Sağlık Merkezi’ne başvurdu.

Bebeğimi istiyorum

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nuri Ceydeli, ilk kontrolde tümörü doğruladı. Hastanenin tümör cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Fatih Güçer’le tekrar kontrol edilen Ajda Kurt’a ameliyat sırasında yaşanabilecek tüm riskler anlatıldı. Ajda Kurt ise eşine sarılarak, "Bebeğimi kesinlikle istiyorum. Tüm riskleri göze alıyorum. Çocuğuma dokunmayın, gerekeni yapın" diyebildi. Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden, Doç. Fatih Güçer başarılı olan ameliyatın ardından yedi aylık zorlu bir hamilelik süreci yaşandığını anlattı. Sonucun mutluluk verici olduğunu belirten Doç. Güçer, gebelikte ameliyatın düşük olasılığını çok yükselttiğini belirterek, "Düşük ve kanama riski yüksekti. Özenli bir ameliyattan sonra 20 santimetrelik tümörü, karın zarı ve lenf düğümlerini aldık" diye konuştu.

İyi ki doğurmuşum

Gebeliğin devamında kadınlık hormonlarının salgılanması için yumurtalığı ve rahmi almadıklarını belirten Dr. Nuri Ceydeli, beş saat süren ameliyatın ardından Johns Hopkins’le işbirliğinde bir tedavi süreci izlediklerini söyledi. Tümör ameliyatının ardından Ajda Kurt uyanmadan vajinal ultrasonografiyle bebeğin yaşadığı da görüldü.

Ajda Kurt, 23 Mayıs’ta dünyaya gelen Kaan’ın yaşam armağanı olduğuna inanıyor. Hayatını Kaan’a adadığını belirten Ajda Kurt, şunları söyledi: "Kaan da çok sağlıklı. İyi ki doğurmuşum. Ne olursa olsun doğuracaktım. Herkesi karşıma aldım. Şu an benim konumumda çok hasta olabilir. Bebeklerinden vazgeçmesinler."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 11:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?