6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Düsseldorf-İstanbul uçağı yan yatarak pistten çıktı

İnter Havayolları’nın Düseldorf-İstanbul seferini yapan uçağının Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında lastiği patlayınca, heyecanlı dakikalar yaşandı. Lastiğin patlamasıyla iniş takımının sol ana dikmesi kırılan uçak, pistten çıkarak sol kanadı üzerinde 50 metre sürüklendi. Olay sırasında büyük panik yaşayan yolcular, kazadan yara almadan kurtulurken, yetkililer olayın ucuz atlatıldığını belirttiler.


Edinilen bilgiye göre 104 yolcusu ve 6 mürettebatı ile Almanya’nın Dusseldorf kentinden kalkan İnter Havayolları’nın 514 sefer sayılı Fokker tipi yolcu uçağı saat 00.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalmaya başladı. Ancak Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçağın 100 metre sonra lastiği patlayınca, iniş takımının sol ana dikmesi kırıldı. 50 metre kadar kanadı üzerinde sürüklenen uçak, pistten çıkarak toprak zemine saplandı. Kazayı hiçbir yara almadan atlatan yolcular, hosteslerin de yardımlarıyla "slide" adı verilen tahliye minderleriyle uçaktan indirildi.
Yolcuların tahliyesi sırasında Havalimanı itfaiyesi ve ambulanslar da herhangi bir yangın ihtimaline karşı hazır bulundu.
Bu arada uçağın boşaltılmasının ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne alınan uçağın yolcuları olay esnasını anlatırken göz yaşlarını tutamadı.
Uçakta büyük panik yaşadığını anlatan yolcular, uçağın yere indiği sırada iniş takımlarında bir problem olduğunu ve uçağın yan yattığını belirttiler. Yolcular, sola yatan uçağın kanadının sürtünmeden dolayı yanmaya başladığını, pilotun uçağı pistin dışındaki toprak alana sürmesi sonucu faciadan kurtulduklarını söylediler.
İnter Havayolları’na ait "Fokker 100" tipi uçağın eski olduğunu ve koltuklarının sallandığını dile getiren yolcular, Türk Hava Yolları’ndan bilet bulamadıkları nedeniyle sitem ettiler. Yolcular, 3 ay öncesinden THY başvurdukları halde bilet bulamadıklarını ve kalitesiz şirketlerle uçmak zorunda bırakıldıklarını söylediler.
Kaza hakkında inceleme başlatan Havalimanı yetkilileri, olayın yolcu ya da mürettebattan yaralanan olmaması nedeniyle ucuz atlatıldığını belirttiler.
(FA-OS-OS-DE-Y)

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 10:13:51
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 11:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?