30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Duvar saatinde eroin kaçakçılığı

İran'dan getirdikleri 10 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 1 milyon TL değerindeki eroini Türkiye'yi kullanarak Avrupa'ya pazarlamak isteyen yabancı uyruklu 3 kişi, yapılan operasyonla yakalandı.

Operasyon anı polis kamerası ile saniye saniye görüntülenirken, şahısların eroinleri duvar saatlerinin içine gizledikleri belirlendi.

İran'dan Türkiye'ye uyuşturucu sokulduğu istihbaratını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri teknik takip başlattı. Turist olarak Türkiye'ye gelen Z.A. isimli şahsı takibe alan polis, D.T.G. ve Nijerya uyruklu U.N. ile Aksaray'daki bir otelde buluştuklarını belirledi. Otele baskın düzenleyen polis ekipleri, yabancı uyruklu 3 şahsı yakaladı. Şahıslarla birlikte duvar saatleri içerisine zula yapılmış halde 10 kilo 250 gram ağırlığında kristal eroin olarak tabir edilen kaliteli eroin ele geçirildi.

Şahısların İran'dan getirdikleri eroini Kuzey Afrikalı vatandaşlar aracılığıyla Romanya üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak istedikleri belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 13:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?