7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

DYP Adayı Vefik Alp:Marmara depremi benim yıldızımı parlattı

Doğru Yol Partisi (DYP) İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Vefik Alp, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi sonrasında vatandaşların bilinçlendiğini ve artık şehirciliği bilen adayları tercih ettiğini söyledi.

Alp, bu durumun da büyükşehir belediye başkanlığı yarışında kendisinin yıldızını parlattığını savundu.

Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret eden Ahmet Vefik Alp, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Bayhan ile Eğitim ve Kalite Güvence Müdürü Nejat Sezik’le bir süre görüştü. Alp, Bayhan ve Sezik’e İstanbul için hazırladığı projelerini anlattı. Başkanlığı kazanması halinde şehrin tarihi güzelliğini göz önüne çıkaracağını aktaran Alp, “Eminönü tarihi yarımadasını açıkhava müzesi haline getireceğim. Özel araçların girişine izin vermeyeceğim. Galata Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü arasına deniz içinde 25 bin kişilik otopark yapacağım. Tarihi yarımadada insanlar ulaşımlarını toplu taşıma araçları ve akülü arabalarla sağlayacak. Anadolu yakasında bulunan 1. Ordu Komutanlığı binasını 7 yıldızlı otel yapacağım. Karaköy’deki tersaneyi kaldırıp sahilin güzelliğini ortaya çıkaracağım.” diye konuştu.

Alp, 1999 yılındaki büyük depremin ardından anlayışların değiştiğini vurgulayarak, “deprem halkımızı bilinçlendirdi. Vatandaşlarımız artık şehirciliği iyi bilen, deprem konularında uzman yöneticiler istiyor. Bu adaylara daha çok oy veriyor. Şehircilik benim uzmanlık alanım olduğu için bu durum yıldızımı parlatıyor.” şeklinde konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 12:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?