3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

DYP Lideri Ağar Türkiye'ye döndü

Doğru Yol Partisi (DYP) Lideri Mehmet Ağar, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı Ankara'ya gittiğinde ziyaret edebileceğini söyleyerek, "Devletin meşru güvenlik güçleri hariç kimsenin silahla gezmemesini sağlayan bir politika açılımı yapıyoruz" dedi. 

Almanya'daki temaslarını tamamlayan DYP Lideri Mehmet Ağar, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Ağar, Almanya'daki gurbetçilerin problemleriyle yakından ilgilendiklerini söyledi. Bir kaç önemli sorunun gündemde olduğunu belirten Ağar, "Gerek din eğitimi, gerekse ana dil eğitimi konusunda zorluklar çıkarılmaya başlanmış. Emeklilik ve vatandaşlık konusunda ağır problemler var. Vatandaşlarımız seçme seçilme hakkı gibi temel hürriyetlerini kullanamamanın ezikliği ve üzüntüsü içindeler. Üzülerek ifade etmek lazım ki çok sayıda gencizim uyuşturucu müptelası olmuş. Bu konularda çok ciddi projeler geliştiriyoruz" dedi.
 
Başbakan'ın rahatsızlandığını söyleyen Ağar, "Üzüntülerimiz ve şifa dileklerimizi temenni olarak sunuyoruz. Allah yardımcısı olsun. Bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Ankara'ya gittiğimde şartlar müsait olursa kendisini ziyaret edeceğim" diye konuştu.
 
Ağar, terörle mücadeleyle ilgili söylediği sözlerinin Başbakan Erdoğan tarafında da desteklendiğinin ve bu konu bir iş birliğinin yapılıp yapılamayacağının sorulması üzerine "Benim işim o değil. Ben hükümet değilim. Ben sözlerimi fikirlerimi söylerim. İcraat makamı hükümettir" şeklinde cevapladı.
 
Elinde silahla şehir veya dağda gezenin devlet güvenlik güçleri tarafından engellenmesinin vazgeçilmez olduğunu söyleyen Ağar, "Benim görüşüm şudur Türkiye'de silah bırakmayacağız. Biz silah kullanma iradesini ortadan kaldıracağız. Devletin meşru güvenlik güçleri hariç kimsenin silahla gezmemesini sağlayan bir politika açılımı yapıyoruz. Bölücü terör varsa onun üzerine de güçlü gidecek güvenlik gücü her zaman olacaktır. Onda hiç bir tereddüt söz konusu olamaz. Biz Türkiye'yi silahsızlandırmaya gayret ediyoruz. Türkiye meselelerini silahla çözemez, silahlar susacak. Silahla çözecek meseleler karışsısında devletin güvenlik güçleri vardır" dedi.
 
Görüşlerinin Başbakan tarafından paylaşılmasının önümüzdeki seçimlerde DYP- AK Parti koalisyonun olabileceğinin bir işareti olarak yorumlandığının kendisine hatırlatılması üzerine Ağar, "Bizim ne yapacağımızın sonucunu tayin edecek milletin kendisidir. Millet seçim sonuçlarında bize ne istikamet verecek. Bugün bu hükümet bu tarım, esnaf politikalarıyla bu dış politikayla hangi ortak noktada buluşacağız. Bizim görüşlerimiz belli" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?