6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

E-5'teki çile 9 saat sürecek

Pendik'te metro inşaatı sırasında yerin altında çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle D-100 karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Pendik Tuzla yol ayırımında devam eden metro inşaatı sırasında, yerin altında çökme meydana geldi. Yüzeyde göze çarpan herhangi bir olumsuzluk bulunmazken, çökme nedeniyle D-100 karayolu güvenlik açısından çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Sürücüler yolun trafiğe kapatılması nedeniyle sahil yolun yönlendiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri ise metro inşaatı çevresinde önlem aldı. Çökme nedeniyle devam eden çalışmanın 8-9 saat süreceği bildirilirken, sağlamlaştırma işleminin daha erken bitmesi için çalışmaların hızla devam ettiği ifade edildi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin de göçüğün meydana geldiği noktada incelemelerde bulundu. Harita üzerinden basın mensuplarına bilgi veren Şahin, göçüğün daha önce dere yatağı olan dolgu alanında meydana geldiğini söyledi. Şahin, toprak kaymasının yerin 6-7 metre aşağısında meydana geldiğini ifade ederek, trafiği rahatlatmak için sürücülerin başka yollara yönlendirildiklerini söyledi. Şahin, çalışmaların gece yarısına kadar sürebileceğini bu nedenle yolun da gece yarısından sonra trafiğe açılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:21:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 14:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?