1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

E-5'ten 'jaws' geçti

Gürpınar açıklarında denizcilerin ağlarına takılan pamuk cinsi yaklaşık 1 ton ağırlığındaki 6 metrelik dev köpek balığının sergilenmek üzere Balıkçı Kenan'ın Gürpınar'daki restoranına götürülmesi bir hayli zor oldu. 

Tekneden alınarak restorana taşınması oldukça zor olan dev hayvan için vinç çağırıldı. Gelen vincin arkasına halatlarla bağlanan dev balık E-5 Karayolu üzerinden geçirilirken, yolda 'canavarı' gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çocukların dikkatle incelediği köpek balığına vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Daha önce bu kadar büyük bir balık görmediklerini belirten vatandaşlar, "Bu balığın Marmara denizinden çıktığına inanmıyoruz. Bir daha denize girmeyeceğiz" diye konuştu. 

Kimi cep telefonu ile balığı görüntülemeye çalışırken, kimisi de ona dokunabilmek için uğraş verdi. Ara sokaklardan geçirilen balığı vincin üzerinde gören vatandaşların korkuları ise gözlerinden okundu. Yol kenarına çekilen vinçte vatandaşlar tarafından uzun süre incelenen köpekbalığı, uzun yolculuğunun ardından sergileneceği restorana ulaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 14:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?