4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

E-mail ile gelen baskın!

E-MAIL İLE GELEN BASKIN

Kadıköy Fikirtepe'de çevre sakinlerinin e-mail yoluyla yaptığı ihbar üzerine belediye ekiplerince baskın yapılan iş yeri, kaçak kimyevi üretim yapan imalathane çıktı. Zehirli kimyasallarla dolu depo belediye ekiplerince mühürlendi.

Kadıköy Fikirtepe Katip Nazmiler Sokak'da bulunan bir depodan yayılan kokular çevre sakinlerini rahatsız etti. Çevre sakinlere durumu mail ile Kadıköy Belediyesi'ne bildirdi. Şikayet üzerine bugün sabah saatlerinde söz konusu adrese, Kadıköy Belediyesi Zatıta ekiplerince savcılık izni ile polis eşliğinde baskın düzenledi. İçeride kimsenin olmaması nedeniyle kapısı kırılarak içeri girilen depoda çok sayıda zehirli kimyevi madde, üretiminde hazır halde torbalar dolusu hammadde ele geçirildi. Gaz maskeleri ile üretim yapılan depoya giren polis ve zabıta ekipleri havalandırması bile olmayan atölyede genzi yakan bir koku ile karşılaştı. Depoda ayrıca çok sayıda tarihi geçmiş tarım ilacı etiketlerine ve sahte mühürlere rastlandı. Depoda bulunan telefonlardan ulaşılan depo sahibi Hakan Şengül, olay yerine gelince görüntü alan basın mensuplarını engellemek istedi. Şengül, üretim için ruhsatı olduğunu iddia ederken yapılan araştırmada Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan ruhsatın başka bir yere ait olduğu belirlendi.

İş yeri sahibi Hakan Şengül hakkında halk sağlığını tehlikeye atacak derecede ruhsatsız kimyevi üretim yapmaktan, eski tarihli ürün etiketlerini piyasaya sunmaktan ve sahte mühür bulundurmaktan işlem yapıldı. Kaçak üretim yapılan imalathane de zabıta ekiplerince mühürlendi.

Öte yandan, bir çevre sakini uzun zamandır bu iş yerinden kokular geldiğini, sahibini uyardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.

E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
E-MAIL İLE GELEN BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 17:28:01
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 18:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?