1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Ebru ve Kat-ı'ya büyük ilgi

Ebru sanatçısı Nurhan Ulusaraç'ın çalışmalarından oluşan 'Ebru ve Kat-ı' isimli sergiye büyük ilgi.

Ebru sanatçısı Nurhan Ulusaraç, yaklaşık 5 yıllık çalışmalarından oluşan ebru sergisini Green Park Bostancı Oteli'nde açtı.

Açılışından bu yana birçok sanatsever tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan sergide, 'battal ebru', 'hatip ebrusu' ve 'çiçekli ebru'nun benzersiz örnekleri sergileniyor.

Sergi ile ilgili Kenthaber'e açıklamalarda bulunan Ulusaraç, ebru sanatı ile ilk tanışmasının lise yıllarına dayandığını hatırlattı.

Daha sonraki 22 yıllık iş yaşamından sonra 2002 yılında sanatçı Fuat Başar'la tanışıp, geleneksel çalışmalarına başladığını kaydeden Ulusaraç, "Bu sanatın tarihi yapısı ve felsefesi bilindikçe, çok kapsamlı bir sanat olduğunu gördüm. Ayrıca araştırmalarım sırasında Kat-ı sanatı hakkında da bilgiler edindim." diye konuştu.

Ebru'nun bir 'kağıt bezeme', Kat-ı'nın ise 'kağıt oyma' sanatı olduğunu belirten Ulusaraç şöyle devam etti:

"Kat'ı, geleneksel osmanlı sanatının unutulmaya başlıyan bir dalı olduğunu , günümüzde T.B.M.M. Milli Saraylar Daire Başkanlığının Yilız Sarayı Ferhan Ahırları'nda yaşatmaya çalıştıklarını öğrendim.2005 yılında Dürdane Ünver ve Müjgan Başköylü ile geleneksel kat'ı çalışmalara başladım. 2007 yılında icazet aldım. Kat'ı nın eserlerin hepsinde kendi ebrularımı kullandım.Bu sergide geleneksel ebru ve kat'ı çalışmalarımı sundum.Her iki sanat dalındaki çalışmalarıma bu yönde devam etmekteyim."

Sergi, Grenpark Bostancı Oteli'nde 6 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 15:10:00
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 15:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?