30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ece babasına cevap verdi

Beyoğlu’nda üzerine cam düşen üniversite öğrencisi Ece Turhan’ın, babasının sesine parmaklarını oynatarak cevap verdiği belirtildi

Beyoğlu’ndaki Fitaş binasının en üst katından üzerine 7.5 metrekarelik cam pano düşen üniversite öğrencisi Ece Turhan’ın (19) yaşam savaşı devam ediyor. Ece’nin babası İhsan Turhan’ın “Beni duyuyorsan tepki göster” isteğine parmaklarını oynatarak cevap verdiği belirtildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ece Turhan’ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Ünitesi’ndeki tedavisi devam ediyor.
İlk ameliyatının ardından 3 gündür uyutulan Ece Turhan’ın babası İhsan Turhan, hemşire kontrolünde belli aralıklarla Ece’nin yattığı üniteye girerek, kızına uyanması için sesleniyor.
İhsan Turhan’ın, kızına, “Uyan. Sesimi duyuyorsan tepki ver. Aç gözlerini” diye seslendiği Ece’nin, dün babasına parmaklarını oynatarak cevap verdiği belirtildi. Ece Turhan’ın lise, dershane ve üniversiteden arkadaşları da hastane önündeki bekleyişini sürdürüyor.

‘Teknik arıza’
Fitaş bina yönetimi, dün yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu binanın dış cephesinde ve sürgülü camlarında olay gününde herhangi bir işlem veya tadilat yapılmadığını savundu.
Açıklamada, “Bina dış cephe tadilatları, belediyeden ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin (iskele kurma ruhsatı, güvenlik şeridi vs.) ve korumaların alınması suretiyle taşeron firmaya 1 yıl önce yaptırılmıştır. Söz konusu sürgülü camlar da, diğer katlardaki sürgülü camlar gibi bu dış cephe tadilat işlemi sırasında gerekli yasal izinler ve önlemler alınarak taktırılmıştır” denildi.
Olayın, bu sürgülü camların birinde meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle meydana geldiği belirtilen açıklamada, 23 Ocak 2009 günlü bilirkişi teknik incelemesinde de olayın kesinlikle sürgülü çerçeve sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle oluştuğunun tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, “Soruşturma savcılık tarafından sürdürülmektedir” denildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 09:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?