6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ece savaşı kazandı ama...

BEYOĞLU'NDA ÜZERİNE PENCERE DÜŞEN ECE, YAŞADIĞI SIKINTILI GÜNLERİN ARDINDAN OKULA BAŞLADI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde arkadaşlarıyla gezerken başına AFM İşhanı'nın 5. kat penceresi düşen 20 yaşındaki Ece Turhan, uzun bir tedavi sürecinin ardından okula başladı. 10'da 9 görme kaybı bulunan, aynı zamanda denge problemi de yaşayan Ece, okula gittiği ilk gün hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Öte yandan, baba İhsan Turhan'ın, sorumlu firmalar hakkında açtığı tazminat davasına bugün devam edildi.

22 Ocak 2009 tarihinde İstiklal Caddesi'nde arkadaşlarıyla gezintiye çıkan Ece Turhan'ın kafasına, 7.5 metrelik ve yaklaşık 250 kilo ağırlığındaki cam çerçeve düşmüştü. Ağır yaralanarak 102 gün hastanede tedavi gören Ece, geçirdiği zor günlerin ardından hayata tutunmaya çalışıyor.

Öte yandan; baba İhsan Turhan'ın, olayla ilgili bina sahibi, işletmeci film şirketi, tadilatı yapan mimarlık şirketi ve pencerenin imalat ile montajını yapan firma hakkında açtığı 1 milyon 110 bin TL'lik tazminat davasına devam ediliyor. Beyoğlu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada baba İhsan Turhan, avukatıyla birlikte hazır bulundu. Duruşma, Ece'nin iş gücü ile ilgili hastaneden gelecek raporun beklenmesi için ertelendi. Söz konusu raporun, gelmesinin ardından Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi'ne sevkinin yapılmasına karar verildi.

Adliye çıkışında konuşan baba İhsan Turhan, "Mahkememiz devam ediyor. Hukuki açıdan bir şey söyleyemeyeceğim ama Ece okula başladı. Dün okula gitti. İyi demek göreceli bir kavram. Tabii ki iyi diyebiliriz ama şu anda Ece 10'da 9 görme kaybı yaşıyor. Okulda ilk gün çok zorlandı ve çok üzüldü. Kendini başarısız olarak gördüğünü söyledi. Bu da bizi çok üzüyor. Biz mutlu görünmeye çalışıyoruz. Ece'nin okulda ilk gün yaşadıkları bizi çok üzdü" dedi.

Davaya ilişkin süreç devam ederken, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisi Ece, 10'da 9 görme kaybı, aynı zamanda denge problemi yaşamasına rağmen okula başladı. Okula her gün babasının götürüp getirdiği Ece, okula gittiği ilk gün hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Ece Turhan, yaşadığı olayın ardından en büyük hayalinin okula dönmek olduğunu ifade ederek, "Tek hayalim bu kazadan sonra okula başlamaktı. İlk gün okula gittiğimde hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü başarısız oldum. Acaba okula başlamakla hata mı yaptım? Bu soru şimdi aklıma geliyor. Çok başarısız oldum. Teleskop gibi bir şey var. Onu sadece sınıfta kullanıyorum. Not tutmakta çok zorlandım, hatta geri kaldım. Görme kaybım var. Okula başlama fikrim ve sonrasında başarısız olmam beni çok üzdü. Her akşam dua ediyorum. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin" diye konuştu.

Kızını her gün aksatmadan okula götürüp getiren baba İhsan Turhan da, "İnşallah bu durum düzelecek. İnsanlara mutlu görünmeye çalışıyoruz ama Ece 10'da 9 göremiyor. İnşallah bunu da atlatacağız. O kazadan sonra her yeni başarı bize umut oldu. Yürürken denge sorunu var. Okula götürüyorum. Çıkışta da eve ben getiriyorum" ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU'NDA ÜZERİNE PENCERE DÜŞEN ECE, YAŞADIĞI SIKINTILI GÜNLERİN ARDINDAN OKULA BAŞLADI
BEYOĞLU'NDA ÜZERİNE PENCERE DÜŞEN ECE, YAŞADIĞI SIKINTILI GÜNLERİN ARDINDAN OKULA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:20:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 09:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?