3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ecel Bangkok'ta yakaladı

THY'nin İstanbul-Bangkok seferini yapan kaptan pilotu Engin Şener, dinlendiği otelde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

Tecrübeli kaptan pilot Engin Şener, Türk Hava Yolları'nın tarifeli İstanbul-Bangkok seferini gerçekleştirmek üzere 2 Eylül Salı günü Atatürk Havalimanı Ekip Tahsis Odası'na geldi. Neşeli kişiliğiyle tanınan Engin, kaptan arkadaşlarıyla şakalaştıktan sonra, ekiple birlikte Airbus-A340 tipi yolcu uçağına çıktı. Sefer normal olarak tamamlandı ve Engin kaptan 13 saatlik yolculuğun ardından uçağı Bangkok Havalimanı'na indirdikten sonra kalacağı otele geçti. Ekip arkadaşlarına "Ben biraz dinleneceğim" diyen Engin Şener, yemek saatinde lobiye inmeyince ekip arkadaşları merak ederek odasına gitti. Burada Engin Şener'i yere yığılmış halde gören ekip arkadaşları durumu otel yönetimine bildirdi. Yapılan doktor kontrollerinde 52 yaşındaki Engin Şener'in kalp krizi geçirerek vefat ettiği belirlendi. 

THY yönetimi üzücü olayın ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ortaklığımız Airbus 330-340 uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Engin Şener, sefer için gittiği Bangkok'ta yatı dinlenmesinin ikinci gününde, oteldeki odasında kalp krizi geçirerek vefat etmiştir" denildi. 9 Haziran 1956 Sakarya doğumlu olan kaptan pilot Engin Şener'in Hava Harp Akademisi'nden emekli olduktan sonra 11 Temmuz 1994 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları'nda görev yapmaya başladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Türk Hava Yolları ailesi olarak değerli kaptan pilotumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, tüm havacılık camiasına başsağlığı diliyoruz."
Evli ve biri kız iki çocuk babası olan Engin Şener'in cenazesinin bugün Bangkok-İstanbul seferini yapan uçakla İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?