2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ecevit'in ismi Kartal'da yaşayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Bülent Ecevit'in isminin, Kartal'da inşa edilen ve 15 gün sonra açılacak kültür merkezine verilmesini kararlaştırdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Ecevit ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bülent Ecevit'in, devlet adamlığının yanı sıra edebiyata ve sanata düşkün olduğunu belirterek, Kartal'da inşa edilen kültür merkezine isminin verilmesi için sözlü önerge verdi. Önerge, Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.

Kadir Topbaş, daha sonra, İstanbul ve Güneydoğu illerinde yaşanan sel felaketleri dolayısıyla yapılan yardımlar, alınan tedbirler ile yine geçen hafta gerçekleştirilen deprem tatbikatı konusunda Meclis üyelerine bilgi verdi. Topbaş, İstanbul'da, toplam uzunluğu 603 kilometreyi bulan 68 derenin 273 kilometresinin ıslah edildiğini, geri kalan kısmını da 3 milyar YTL harcayarak dönem sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

DEPREM TATBİKATI

Üç gün süren deprem tatbikatının da “bazı eksikliklere rağmen başarılı geçtiğini” belirten Topbaş, “Evet, İstanbul'u 30 yıl içinde ciddi bir deprem riski bekliyor. İstanbul'da yaşayan ve yöneten herkesin deprem gerçeğini beyninin bir bölümünde tutması gerekiyor. Her kurum görevini adam gibi yapmalı. Biz kendi görevimizi adam gibi yapıyoruz” dedi. 

Topbaş, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “(Tam olarak hazırız) demek mümkün değil. 5 milyon nüfuslu Tokyo'da bile binaların yüzde 25'i henüz depreme hazır değil. 0-30 yıl içinde beklenen depremle ilgili (İstanbul hazır) dememizi bekliyorlar. Sonra olmadığı görülünce hesap sorulmak isteniyor” diye konuştu.

Zeytinburnu'ndaki 10 bin 30 bina ile Bakırköy'deki tüm binaların kontrollerinin tamamlandığını bildiren Topbaş, öncelikli olarak Fatih ve Küçükçekmece gibi 10 ilçede daha binaların kontrolden geçirileceğini, bu merkezlerin, nüfusun yarısının ikamet ettiği yerler olduğunu kaydetti. Yol ve kavşak çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Topbaş, bu çerçevede, 116 projeden 103'ünün bittiğini belirterek, tamamlanan 103 kavşağın maliyetinin 1.2 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Topbaş, ulaşımla ilgili 2011 yılına kadar hedeflerinde 300 proje bulunduğunu ve bunların toplam maliyetinin 18 milyar YTL civarında olacağını sözlerine ekledi. Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları için seçimi yapıldı. Komisyonlara AK Parti'den 6, CHP'den 2 ve ANAVATAN'dan 1 üye seçildi.
a.a
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 21:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?