30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eczacıbaşı dörtlü final için gidiyor

Eczacıbaşı-Zentiva A Bayan Voleybol Takımı, 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak CEV Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali için yarın sabah İtalya'ya gidecek.
İtalya'nın Perugia şehrinde yapılacak dörtlü finallerde Eczacıbaşı-Zentiva, ilk maçında 28 Mart Cumartesi günü Dinamo Moskova karşılaşacak.

Galip gelen takım, 29 Mart Pazar günü ev sahibi takım Colussi Sirio Perugia ile Volley Bergamo eşleşmesinin galibiyle finalde, mağluplar ise üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. Eczacıbaşı-Zentiva Antrenörü Giuseppe Cuccarini, dörtlü finale kalmaktan büyük mutluluk, gurur ve heyecan duyduklarını belirterek, "Bu sezon üç ayrı kulvarda mücadele edip, yoğun bir tempoyla bugünlere geldik.

Türkiye Kupası hedefimize ulaştık ve kupayı altıncı kez müzemize kazandırdık. Sezon başında Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ni hedeflemiştik ve bunu da yakaladık. Bundan sonraki hedefimiz dörtlü finalde en iyisini yapıp, Türk voleybolunu ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek. En iyilerin yer aldığı dörtlü final atmosferi her zaman çok farklıdır. İyi konsantre olup, gücünü sahaya iyi yansıtan ve stresi iyi yöneten takım başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Biz de takımolarak bunları başarıp en iyi sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.


Takım olarak yoğun ve sakatlıklar nedeniyle de zaman zaman zor anlar yaşadıkları bir sezon geçirdiklerini, dinlenmeden hedeften hedefe koştuklarını belirten Eczacıbaşı-Zentiva takım kaptanı Esra Gümüş ise, "Ancak hedeflediğimiz dörtlü finalde mücadele edeceğimiz için çok heyecanlıyız.

Türk sporcuların hemen hemen hepsi ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde mücadele edecek. Dörtlü finalde çok güçlü ve iyi takımlar yer alıyor. Her şeyiyle bambaşka bir atmosfer olacağını tahmin ediyoruz. Sonuç
için bir şey söylemek şimdiden mümkün değil ama tabii ki gönlümüzde final oynamak yatıyor" ifadelerini kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?