1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Eczanelerde 'Lida' denetimi

Sağlık Bakanlığı'nın "Lida" isimli zayıflama ilacının satışını durdurması ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, Avrupa yakasında ecza depoları ve eczanelerde kontrollerde bulundu. Şu ana kadar yapılan kontrollerde "Lida" ilacına rastlanmadı.

Ölümlere neden olduğu iddia edilen zayıflama ilacı Lida'nın satışının Sağlık Bakanlığı tarafından durdurulması ve toplatılmasına karar verildi. Karar doğrultusunda harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de bugün Kadıköy ve Üsküdar'da ecza deposu ve eczanelerde kontrollerde bulundu. Girdikleri eczane ve ecza depolarını didik didik arayan ekipler, şu ana kadar yapılan kontrollerde "Lida" ilacına rastlanmadığını belirtti.

Görevli memurlar zayıflama ilacının Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılmasına karar verildiği için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. Bir eczane sahibi de uygulamanın çok doğru olduğunu belirterek, "Bize de birçok hastamız gelerek bu ilaçla ilgili talepte bulundular. Ancak biz kendilerine bir diyetisyen yardımıyla tedavi olmaları önerisinde bulunduk. Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulamasının yerinde buluyorum" dedi.

Ekiplerin kontrollerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 16:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?