4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

EDUPLUS 7. Yönetim Zirvesi

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Finansal krizden çıkardığımız sonuç, sürdürülebilir değer yaratma kavramının daha da önemli hale geleceğidir" dedi.


EDUPLUS ve TAKTX'ın birlikte düzenlediği 7. Yönetim Zirvesi, iş dünyasının en önemli isimlerini bir araya getirdi.
Türkiye'de Liderlik Zirvelerinin Kurucu Başkanı Dr. Çağlar Çoroğlu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Vakko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Aynur Bektaş'ın katılımıyla Maslak Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.


Zirvenin "İş Dünyasında Yükselen Değerler: İtibar Yönetimi, Güven ve Sorumluluk" konulu özel oturumda konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, ekonomik başarının yatırım ve risk almanın yanı sıra güven unsurunu canlı tutmakla mümkün olacağını kaydetti. Ekonomik başarıda fark ve değer yaratmanın önemine de işaret eden Dinçer, "Sürdürülebilir değer yaratmak sadece o şirkete artı değer yaratmak değil, şirketin tüm paydaşlarının hak ve çıkarlarını, beklentilerini karşılamak, bugün ve yarın var olabilecekleri ortamı inşa etmek anlamına da gelir. Finansal krizden çıkardığımız sonuç, sürdürülebilir değer yaratma kavramının daha da önemli hale geleceğidir" dedi.


Türkiye'nin bugün güvenilir ve istikrarlı bir iş ortamına sahip olduğunu düşündüğünü söyleyen Dinçer, "Biz iş dünyası olarak toplumun geleceği için en önemli katkıyı yapacak yeni girişimlerde bulunmak ve şirketleri iyi yönetmek gibi bir gücü elimizde bulunduruyoruz. Bundan sonra gideceğimiz yolda yapılması gereken ne varsa, sorumluluğun büyüğünün iş dünyasına ait olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugün geldiğimiz noktada dünyayı yaşanacak kötü bir yere dönüştürmek de iyi bir yere dönüştürmek de politikacılar kadar şirketlerin, yani bizlerin elinde olacaktır" diye konuştu.


Zirve çerçevesinde gerçekleştirilen "Yönetim Taktikleri - Başarılı Yönetici Nasıl Olunur ve Temel Özellikleri Nelerdir?" başlıklı forumda söz alan Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı ise yöneticiliğin çok bireysel bir konu olduğunu ve her yöneticinin bir lider olması, etrafındaki insanları bir amaç, bir hedef çerçevesinde toplaması gerektiğini ifade etti. Eczacıbaşı, kriz döneminde Türkiye ekonomisinde ciddi bir daralma beklenirken, bu konunun öneminin daha da arttığını belirtti.


TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Aynur Bektaş da toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan krizin likiditeye dayandığını ve kriz tellallarının da devreye girdiğini söyledi. Yöneticilerin metanetli olmaya ve çalışanlara moral vermeye davet eden Bektaş, krizlerin hayatın bir parçası olduğunu ve önemli olanın, doğru yönetim olduğunu kaydetti.


Zirve çerçevesinde merhum iş adamı Vitali Hakko anısına bir tören düzenlendi. Törende EDUPLUS Konferans Başkanı Dr. Çağlar Çoroğlu, Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko'ya onur ödülü takdim etti.


Çoroğlu ayrıca iş dünyasına ve yönetim alanına büyük katkıları nedeniyle, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'e ve Ülker'den Metin Yurdagül'e Yönetimin Oscar'ı olarak adlandırılan yılın en büyük ödülü olan"Yönetim Ödülleri" verdi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?