8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Efsanelerin stadı yıkılıyor

Depreme dayanıklılığı tespit edilerek yıkılma tehlikesi olduğu anlaşılan bugüne kadar Arda Turan ve Necip Uysal’ın yetiştiği ; Sergen Yalçın, Okan Buruk ve daha birçok ünlü futbolcunun oynadığı, Abdullah Avcı’nın teknik adamlık yaptığı tarihi Bayrampaşa Stadı kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, bugün Çetin Emeç Stadyumu’nda gerçekleştirilen yıkım töreninde inşa edilecek yeni tribünler hakkında bilgi verdi. Aydıner, yeni yapılacak olan tribünlerin, Spor Toto 2. Lig'e çıkmış olan Bayrampaşaspor’un da hedeflerini daha da yükselteceğini belirtti.

Stat inşaatı için İstanbul Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Aydıner, “İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümü'ne stadımızın yeniden yapılandırılması için yaklaşık 1 yıl önce müracaat ettik. İstanbul Üniversitesi’nden bize gelen raporda, stadın yıkılıp kaldırılarak yerine yeniden inşa edilmesi gerektiği bildirildi” dedi.

Stadın yapılandırılması hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan da görüşler aldığını söyleyen Aydıner, “Bakan Kılıç, Bayrampaşa Stadı’nın sadece tribünlerinin yenilenmesinin gerektiğini bize belirtti. Bizde bugün stadımızın yıkımına başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Aydıner konuşması tamamladıktan sonra, Bayrampaşa Stadı'nın yıkımına başlandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2012 Cuma 18:40:03
Güncelleme :30 Kasım 2012 Cuma 18:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?