6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Eğitim Bilimleri Konferansı başladı

2. DÜNYA EĞİTİM BİLİMLERİ KONFERANSI BAŞLADI

 Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı'na katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampusünde gerçekleştirilen konferansın açılışına Bakan Çubukçu'nun yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Enver Yücel, Profesör Doktor Steven Ross ve çok sayıda yabancı eğitimci katıldı. Türkiye'yi anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayan törende, İspanya'dan bir eğitimci video bağlantısı ile konferansa katıldı. Konferansın açılışında yaptığı konuşmada yaratıcılığın önemine değinen Milli Eğitim Bakanı

Nimet Çubukçu, Türkiye genelinde, üstün zeka ve yeteneklere sahip hala 8 bin öğrencinin eğitim gördüğü 57 adet bilim ve sanat merkezinin açıldığını kaydetti. Çubukçu, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitim ve bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip, var olan yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Törende daha sonra Rektör Ülkü Arıboğan, Bakan Çubukçu'ya teşekkür plaketi verdi.

2. DÜNYA EĞİTİM BİLİMLERİ KONFERANSI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:58:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?